Poslední superligová utkání

Buldoci o víkendu odehráli poslední dvě superligová utkání tohoto roku. V pátek se na domácí půdě střetli s pražskými Bohemians a v neděli odjeli na venkovní zápas do Ostravy.
17. kolo bylo naplánováno netradičně již na 16. hodinu. Ani páteční provoz však nezanechal na soupeři žádné známky po cestování a do utkání vstoupil živěji. Jako první se však radovali Buldoci. Skóre otevřel Martin Grlický. Brněnští si vedení přenesli i do druhé části hry. Hned z první volného úderu se povedlo Bohemians stav zápasu srovnat. Zhruba v polovině zápasu šli Buldoci do oslabení a Pražané trestali. Stejná situace se opakovala, jen vyloučen byl hráč Bohemians a gól vstřelili Buldoci. Další přesilovku Brňané nevyužili a tak se šlo do šaten za vyrovnaného stavu 2:2
Ve třetí třetině se hra přelévala ze strany na stranu. Do vedení šla Bohemka. Buldoci se pak snažili Klokany zatlačit, podařilo se jim i překonat brankáře hostí, než ale přešel míček brankovou čáru zazněl hvizd rozhodčího. Vícekrát se jim to již nepodařilo a tak si Bohemians odvezli výhru 2:3.

itelligence Bulldogs Brno vs. FbŠ Bohemians   2:3

 
V neděli popoledni odcestovali Buldoci na sever Moravy na utkání proti FBC Ostrava. Na první branku se čekalo až do 12. minuty. To se prosadil Černoch po asistenci Coufala. Ostravští kontrovali za nedlouho a srovnali krok. Ještě před první sirénou poslal Buldoky do vedení Koláčný.
Druhá třetina byla poměrně divoká, Nejdříve vedli Buldoci, poté Ostravští. Ti trestali především brněnskou nedisciplinovanost. Do šaten se šlo za nerozhodného stavu 4:4.
Ve třetí třetině nepadl ani jeden gól. I přesto, že Buldoci hráli pětiminutovou přesilovku. Tento moment zřejmě rozhodnul osudu utkání. I když se v základní hrací době nerozhodlo, FBC působilo jistěji a v prodloužení využili přesilové hry. Buldoci se tak museli spokojit s jedním bodem za remízu v základní hrací době, sahali však po vítězství. 

FBC ČPP Bystroň Group Ostrava vs. itelligence Bulldogs Brno   5:4pp