Páteční večer patří florbalu

Dvou zápasový víkend začíná již tento pátek soubojem s Ostravou
Né, pětku né, zpíval v 80. letech Pepa Melen a se stejným přáním se před brněnskými diváky představí v pátečním zápase tým Ostravy. Jejich prohra v posledním zápase se Spartou byla totiž již čtvrtou v řadě, družstvo ze severu má tak co napravovat. Nebude to však nic jednoduchého, Ostrava již dávno není jedním z favoritů soutěže a nejeden fanoušek tohoto klubu se slzou v oku vzpomíná na doby, kdy jejich tým sváděl souboje o titul s odvěkým rivalem ze Střešovic. V historii tak trochu přežívá i celý klub, koneckonců nabízí-li nám klubové stránky pod titulkem „FBC je zásobárnou reprezentace“ počtení o aktuálních osudech hráčů Trnavského, Rybky, nebo dvojici Sikora – Zálesný, začíná být zřejmé, že nejlepší léta má Pepino za sebou. Paradoxně je to tedy právě označení pomocí jména bývalého sponzora, které zůstává aktuální, přestože samotná spolupráce je minulostí a hráči již neprovozují oblíbený rituál, kdy před či po zápase vhazovali mezi diváky ochranné prostředky této značky.

Podceňovat tento tým by se však nemuselo vyplatit. Rázný trenér Smeták je schopen vybudit své svěřence k lepším výkonům, zkušený brankář Laja je v nejednom zápase velkou překážkou pro soupeřovi střelce a svého zástupce má Ostrava na rozdíl od Buldoků díky Dominiku Eichnerovi i v první desítce kanadského bodování.

Přesto věříme, že Buldoci prokáží své kvality a po prohře s Mladou Boleslaví umožní fanouškům opět pocítit radost z výhry domácího týmu. Dlouhou dobu vyrovnaný výsledek a výborný výkon brankáře Kuhna ve zmíněném zápase jsou toho příslibem. Přijďte tedy i vy a svou přítomností podpořte Buldoky v jejich boji o další tři body.

28. 10. 20:00 MSH Vodova Brno
itelligence Bulldogs Brno - FBC ČPP Bystroň Group Ostrava

 
Víte že: Opora ostravského týmu Štěpán Laja je brankářskou legendou v sousedním Havířově, který opustil po dlouhých 19 letech až ve věku 33 let, když přijal nabídku Ostravy?