Mužské Áčko půjde do nové sezóny s pozměněným realizačním týmem

Do první sezóny v 1. lize vstoupí mužský A-tým v novém trenérském složení. Hlavním trenérem se stal David Kyzlink, dosavadní asistent, jemuž bude u kormidla pomáhat Filip Ramšák.
B r n o-
Jaký je cíl pro nadcházející sezónu?

Tento tým poprvé po 25 letech zažil sestup do první ligy a to určitě není pozice, ve které bychom chtěli dlouho setrvávat. Náš cíl je vybojovat zpět Superligovou příslušnost. Máme velice mladý ambiciózní tým, který celou sezonu sbíral superligovou zkušenost. Když budeme tvrdě pracovat, věříme, že cíl splníme!
 
V čem se musí mužstvo změnit, aby mohlo dosáhnout zpět na Superligovou příslušnost?
Největší změna musí nastat v hlavách. V myšlení. Musíme se soustředit na naši hru a naše cíle.  Nebát se na sebe brát odpovědnost. Musíme jít trénink od tréninku, utkání od utkání, krok po kroku. Myslet jako vítěz, ale přitom pečlivě a s pokorou. Je zapotřebí nekompromisně pracovat a plnit naše cíle, všichni společně, jeden vedle druhého. Budeme taky potřebovat pořádnou dávku podpory od našich věrných fanoušků. Jedině tak můžeme uspět. Všichni společně!
Kádr poznamenali nějaké odchody z týmu, mohou se ale fanoušci těšit na nějaké posily?
Do týmu nově přišel brankář Slovenské reprezentace Rudolf Turiak, který určitě týmu nabídne jistotu v brankovišti a stane se i vzorem pro naše mladé brankáře, kterým bude na svých brankářských tréninkách předávat zkušenosti. Dále se můžeme těšit na kvalitní staronové posily od kterých si slibujeme přínos herních zkušeností a klidu. Josefa Žižku a Miroslava Kladiva jsme již mohli vídat v našich řadách v předchozích sezonách. Dále kádr budou doplňovat naši nadějní junioři, určitě bude zajímavé sledovat jejich urputnou snahu o pozici v týmu. V neposlední řadě máme v týmu na zkoušku Petera Dobrovodského, který se nedávno účastnil akademického MS. Chceme i nadále spoléhat na naše vlastní odchovance a tak kádr nějakou výraznější změnou neprošel. Tímto směrem chceme jít i do budoucna, klademe opravdu velký důraz na výchovu naší mládeže směrem k hlavnímu týmu a tito hráči si zaslouží dostávat prostor. Snad nám to bude přinášet i nadále ovoce.

Buldoci hrají 1. ligu poprvé v historii, zahrnuje předsezonní příprava i nastudování stylu hry týmů, které neznáte?
Určitě s celým realizačním týmem sledujeme soupeře, co od něj asi očekávat. Nechceme ale věnovat tolik pozornosti soupeři jako spíš našemu hernímu projevu. Jestli chceme být úspěšní, musíme být my ti, kteří budou určovat herní styl soupeřům. Máme mladý tým, náš věkový průměr patří mezi nejnižší. Chceme být nebezpeční a musíme docílit, aby se soupeř spíše chystal na nás, než my na něj. I když ano, přehled si určitě děláme.

První prvoligové utkání odehraje tým 8.9. , co kluky do té doby ještě čeká?
Jednoznačně nás do té doby čeká ještě spousta tvrdé práce. Několik náročných tréninku, abychom udělali opravdu všechno, co je v našich silách. Čekají nás ještě nějaké pohárové utkání a také ještě nějaké ty přípravné. Máme v plánu i nějaké týmové akce, mimo florbal, ať i trochu odpočineme. Ještě nás toho čeká plno, ale už se na start těšíme. Čeká nás tým Kladna, se kterým utkání rozhodně nebude jednoduché, budeme mít i nějaké hráče na reprezentační přípravě, ale musíme se dobře připravit a pak věříme, že budeme úspěšní.

Jeden brněnský tým Bulldogs v Superlize vystřídal, ale jeden v první lize přesto zůstal. Jak velká rivalita panuje mezi Buldoky a Gullivery?
Naše ženy a celý realizační tým odvedli skvělou práci a tak aspoň jeden tým v Superlize máme. My se určitě co nejdříve k ženám přidáme. V první lize se teď budeme potkávat s Gullivery, chceme se ale stále soustředit na naše cíle a ne na zákulisí a tomu podobné věci. Nějaký boj o pozici v Brně určitě panuje, ale to nás nemůže ovlivnit. Musíme jít krok po kroku ať už proti nám stojí Gullivers nebo kdokoli jiný, pořád je to soupeř a toho musíme zdolat!
 
V čem bude 1. liga nejnáročnější?
V tom, že to všechno bude jen o nás a my se s tím musíme vypořádat. Budou to cenné zkušenosti pro takto mladý tým. Nesmíme se lize přizpůsobit, to potom zavání tím, že bychom v lize taky mohli zůstat. Budeme muset určovat hru a dávat tomu vždy něco víc než soupeř proti nám. Tým je mladý a my věříme, že to půjde na dravosti a hladu po úspěchu opravdu vidět a právě toto bude jeden z nejtěžších úkolů. Musíme hodit za hlavu minulou sezónu. S tím souvisí i vysoké očekávání, které nás nesmí spálit, ale naopak hnát kupředu. Bude to vše o hlavách. Po florbalové stránce pro nás bude lepší hrát se soupeři, kteří budou chtít hrát atraktivní florbal a naopak nepříjemné s těmi, co budou vyčkávat, ale opět to jen o nás. Chceme hru určovat a ne se jí přizpůsobit.  
V první lize čeká tým i delší cestování, jak moc je to pro tým nepříjemné?
Určitě delší cestování nedělá radost nikomu, ale i zde už naše práce začíná a musíme si s touto překážkou poradit. Nemůže to být znát. Na druhou stranu i většina soupeřů k nám bude mít tak stejně daleko jako my k nim. Musíme si s tím poradit, jsme mladý tým a určitě to zvládneme.
 
Jak vysoká je motivace pro postup?
Tento mladý tým má ještě velké ambice. Je plný hráčů, kteří ještě mají co světu dokázat. Jde teď o to tuto motivaci ukázat v naší práci, tréninkách a zápasech. Chceme tým vrátit tam, kam patří a být vzorem hrou, ale i přístupem a chováním celému klubu a široké Bulldogs komunitě. Všichni máme tento cíl a teď je potřeba pustit se do práce a nechat za nás mluvit výsledky.