Na otázky odpovídal nový trenér juniorky - Mira Vybíral

Junioři v prvním zápase nové sezóny porazili městského rivala z Hattricku 5:4 po samostatných nájezdech, a my vám tak ještě přinášíme rozhovor s Miroslavem Vybíralem.
B r n o : Ahoj Miro, vítej zpátky po 4 letech na jižní Moravě! Po roční štaci v zemi helvétského kříže a 3 letech v Tatranu Střešovice, zahájíš svou první sezónu v BULLDOGS BRNO. Jaký je to pocit? 

Zdravím všechny Buldoky a Buldočky! Mockrát děkuji za přivítání do klubu a možnost se vrátit zpět do Brna. S Bulldogs jsem byl v minulosti v kontaktu, ale nikdy se nám nepodařilo navázat spolupráci. Proto jsem moc rád, že po 10 letech, co žiji v Brně, jsme našli společnou řeč a mohu být součástí Bulldogs party. Velmi si vážím toho, že Mira Mikšl na mě nezanevřel a dal mi možnost spolupráce s tradičním klubem jižní Moravy. Na spolupráci s klubem, kolegy a hráči se velmi těším.

Jaké jsou cíle pro novou sezónu?

Cílů do sezóny je spousta, ale ten nejdůležitější je ten, že bychom chtěli společně s trenéry Bulldogs dostat Buldoky tam, kam patří! Bulldogs Brno je florbalová značka na jižní Moravě, která potřebuje v současné chvíli jen vyleštit. Když se zaměřím na cíle týmové, tak herní cíl máme stanovený takový, že bychom se rádi prezentovali atraktivním, agresivním a moderním florbalem. Vychovávali celkového sportovce a hráče do mužského A-týmu, nejlépe do juniorských reprezentací.

Jak probíhala příprava?

Vzhledem k tomu, že jsme se s Martinem Hájkem připojili k týmu až v samotným závěru přípravy na sezónu, tak jsme se snažili poznat tým a vtisknout mu herní projev, kterým bychom se rádi v sezóně prezentovali. V srpnu jsme trénovali dvojfázově 3x týdně Přípravu na sezónu jsme zakončili turnajem v Praze, který se nám herně nepovedl dle našich představ. Věřím, že to byla pro nás všechny dostatečná výstraha a na 1.utkání budeme připraveni.

Jak jste spokojeni se systémem, kterým se bude nejvyšší soutěž juniorů hrát?

Po pravdě řečeno nejsem nadšen ze současného systému soutěže juniorů, ale nejsem kompetentní se k tomuto systému a problému vyjadřovat. Musíme to vzít za své a připravit se na zápasy tak, abychom byli úspěšní. Musíme se soustředit na naše výkony a jít od zápasu k zápasu.

V kvalifikační skupině máte Hattrick Brno, se kterým jste již utkání hráli. Jak toto utkání hodnotíš?

První zapas sezóny s Hattrickem dosahoval vysokých parametrů. Všichni zúčastnění byli svědky moderního, aktivního a agresivního florbalu. Hattrick ukázal svou sílu a kvalitu. Jsem rád, že jsme se dostatečně připravili a po turnaji v Praze předvedli krásný výkon. Mockrát děkuji svým hráčů, kteří během měsíce udělali neskutečný kus práce a na hřišti nechali vše, co mohli. Teď musíme v této práci pokračovat, přidávat si a hlavně se neuspokojit s výsledkem. Jsem rád, že návrat na brněnskou palubovku po 5 letech skončil vítězně.



Jaká je v týmu nálada před novou sezónou?

Z týmu jde cítit odhodlání a bojovnost. Hráči se chtějí představit a ukázat, že jsou připraveni do sezóny a rádi by udělali dobrý dojem v klubu, ale i na veřejnosti. Věřím tomu, že nálada je dobrá a po 1.utkání bude nálada v týmu výborná.


-Filip Volovec