Muži vezou ze Znojma mečbol

A tým Bulldogs Brno dovezl ze Znojma dvě vítězství a již v úterý bude moci rivalovy z jihu Moravy ukončit sezónu a poslat jej do 1. ligy.
Z n o j m o - V prvním zápase na palubovce Znojma jsme na gól čekali téměř celou třetinu, v 18. minutě se ale trefil Matyáš Němec a poslal buldoky do vedení. O minutu později zvyšoval vedení Brna Tomáš Pešek a buldoci tak odcházeli do šaten o něco spokojenější i když měli téměř o polovinu méně střel než domácí Znojmo. 

Do druhé dvacetiminutovky ovšem vstoupilo výrazně lépe Znojmo. Po minutě a půl snižoval na 1:2 Filip Horák. Znojmo pak ještě dále pokračovalo v aktivnější hře a po zásluze tak vyrovnal skóre Josef Žižka a o minutu později obrat skóre zařídil Martin Ďuriška. To se ale buldokům příliš nelíbilo a svou nespokojenost dávali najevo. V polovině zápasu opět vyrovnával z trestného střílení Lukáš Mráz a do konce druhé periody ještě přidali góly Tomáš Pešek a Petr Koláčný. Do poslední třetiny tak šli buldoci opět s dvoubrankovým náskokem.

O ten ovšem mohli Bulldogs zase přijít, vlastní gól Ondry Lorence totiž snižoval náskok Brna na čež ale dokázal do dvou minut vstřelenou brankou odpovědět  Antti Jaakkonen. Znojmu se však opět podařilo se hecnout a brankami Josefa Žižky a Martina Šindeláře opět vyrovnali stav zápasu na 6:6. Napínavou přetahovanou pak rozhodl až Adam Konečný


TJ Znojmo LAUFEN CZ - Bulldogs Brno 6:7
branky: 22. Filip Horák, 26. Josef Žižka, 27. Martin Ďuriška, 42. Ondřej Lorenc, 46. Josef Žižka, 51. Martin Šindelář - 18. Matyáš Němec, 19. Tomáš Pešek, 31. Lukáš Mráz, 35. Tomáš Pešek, 36. Petr Koláčný, 44. Antti Jaakkonen, 53. Adam Konečný; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 2:6 + Radim Komínek (BUL) OS; využití: 1:0; diváků: 352; zásahy brankářů: Jan Hándl 3, Jan Chrást 0 - Filip Kuhn 20; po třetinách: 0:2, 3:3, 3:2;

Do druhého zápasu pak lépe vstoupilo Znojmo které se díky bleskové brance Pavla Paláta dostalo rychle do vedení. Na 2:0 pak v půlce první třetiny zvyšoval Martin Ďuriška, ale buldoci dokázali odpovědět a Petr Koláčný snižoval na 1:2. Do šaten se však stejně šlo za dvoubrankového vedení Znojma, když se po asistenci Martina Šindeláře trefil Josef Žižka.

Ve druhé periodě mohl Brno na dostřel přiblížit Lukáš Mráz, ten ovšem nájezd neproměnil. Svou chybičku ale napravil o několik minut později když po asistenci Michala Pešáka snížil na 2:3. A dvě minuty před koncem třetiny se trefil Antti Jaakkonen a vyrovnal tak před třetí dvacetiminutovkou stav utkání na 3:3.

V poslední třetině šlo Brno po 6 minutách do vedení díky brance Jakuba Marka a pro příznivce Buldoků to začalo vypadat slibně. Obvzláště pak, když se na 5:3 trefil Jan Vojtíšek. Znojmo pak sice ještě z přesilovky snížilo brankou Petra Slámy, vyrovnat však už nedokázalo. A tak budou mít brňané v úterý šanci celou sérii ukončit.


TJ Znojmo LAUFEN CZ - Bulldogs Brno 4:5
branky: 1. Pavel Palát, 10. Martin Ďuriška, 16. Josef Žižka, 56. Petr Sláma - 12. Petr Koláčný, 28. Lukáš Mráz, 38. Antti Jaakkonen, 47. Jakub Marek, 53. Jan Vojtíšek; rozhodčí: Libor Gavlas - Lukáš Mikula; vyloučení: 0:1; využití: 1:0; diváků: 339; zásahy brankářů: Jan Chrást 13 - Filip Kuhn 16; po třetinách: 3:1, 0:2, 1:2;

-FIlip Volovec