Muži i ženy si z víkendu odvezli plný počet bodů

Muži i ženy se v rámci svých soutěží vydali o víkendu na palubovky soupeřů pro body a byli úspěšní.
P e t r o v i c e / J i č í n - Muži se už v sobotu vydali na hřiště Petrovic. Do první třetiny vstoupili lépe než domácí, ovšem z vytvořených příležitostí nedkázali úspěšně zakončovat. První branka přišla v polovině třetiny po špatné rozehrávce domácích hráčů otevřel skóre Tomáš Kadavý, což byla ovšam také jediná branka úvodní dvacetiminutovky.

To ve druhé třetině domácí chybovali v rozehrávce podstatně dříve a po 5 minutách na 2:0 zvyšoval Martin Fajt. A už na 3:0 po chvíli zvyšoval po krásné nahrávce nikým nehlídaný Martin Grlický. Petrovice však trochu se štěstím také dokázaly otevřít svůj gólový účet tohoto zápasu a snížily na 1:3. Do konce třetiny se buldoci dokázali prosadit ještě dvakrát, nejdříve opět špatně pohlídaný Martin Grlický a poté ještě Adam Konečný.

Hned na začátku poslední třetiny se Adamu Konečnému podařilo vyhnat domácího Kolajtu z brány když zvyšoval už na 6:1. Ani druhý gólman Petrovic si však čisté konto moc dlouho neužil a po kombinaci Pešák - Tomáš Kadavý už bylo v podstatě hotovo. V polovině třetí dvacetiminutovky ještě jeden zářez na pažbu přidal Miroslav Kladivo a Bulldogs si tak odváží z Petrovic všechny body za vítězství 8:3.


Z.F.K. AQM Petrovice - Bulldogs Brno 3:8
branky: 32. Petr Skácel, 56. Michal Sládek, 59. Daniel Flašar - 11. Tomáš Kadavý, 26. Martin Fajt, 30. Martin Grlický, 36. Martin Grlický, 40. Adam Konečný, 42. Adam Konečný, 43. Tomáš Kadavý, 49. Miroslav Kladivo; rozhodčí: Martin Both - Vladimír Černín; vyloučení: 0:0; využití: 0:0; diváků: 51; zásahy brankářů: Ondřej Kolajta 7, Martin Janík 8 - Rudolf Turiak 11; po třetinách: 0:1, 1:4, 2:3;

Ženy se v neděli vydaly k veledůležitému souboji v rámci boje o postupové pozice do play-off. Do zápasu však lépe vstoupil Jičín když již po 20 vteřinách vedl 1:0. Buldočkám se naskytla skvělá příležitost k vyrovnání v 5. minutě, ale Pavlína Bačová svůj nájezd umístila pouze na tyč. Ani ne minutu na to si však Buldočky štěstí vybraly zpátky a Linda Hyksová srovnala na 1:1. I přes větší střeleckou aktivitu Buldoček vyhrály první třetinu díky "gólu do šatny" tři vteřiny před koncem třetiny domácí.

Do druhé dvacetiminutovky Buldočky vlétly ve velkém stylu a po několika slibných šancí opět vyrovnávala skóre Pavlína Bačová po zmateném střídání ze strany domácích. Načež Buldočky ubránily domácí přesilovku a ve 28. minutě skóre otáčela Linda Detková. Do konce prostřední části hry měly Buldočky ještě šanci v početní výhodě, tu však i Jičín úspěšně odbránil.

Ve třetí třetině měly Buldočky další šance na skórování v přesilovkách, ovšam jakoby byl Jičín ve vlastním oslabení nedobytný. Na 4:2 ovšem Buldočky díky gólu Yvony Dostálové dokázaly odskočit i při plném počtu hráček. Jičín ve 47. minutě sice ještě utkání zdramatizoval, ovšem Buldočky si další vítězství v extralize ujít nenechaly i díky úpravě skóre 15 vteřin před koncem od Michaely Žákové si do Brna dovezly další 3 body.


KM automatik FBK Jičín - Bulldogs Brno 3:5
branky: 1. Lucie Paulovičová, 20. Kristýna Bachmaierová, 47. Nikola Kuchařová - 6. Linda Hyksová, 24. Pavlína Bačová, 28. Linda Detková, 45. Yvona Dostálová, 60. Michaela Žáková; rozhodčí: Tomáš Kostinek - Martin Reichelt; vyloučení: 4:3; využití: 1:0; diváků: 101; zásahy brankářů: Veronika Samková 32 - Sabina Dvořáčková 14; po třetinách: 2:1, 0:2, 1:2;


-Filip Volovec