Muži i ženy se v sobotu vypraví do Prahy

Jak mužské tak i ženské áčko v sobotu vyjede k dalším ligovým utkání do hlavního města.
P r a h a / B r n o - Ženy se v rámci 11. kole Extraligy žen vydají k utkání na palubovku pražských Panterek. Buldočky se i přes poslední prohru s Jižním městem nachází aktuálně na osmém, tedy postupovém místě pro play-off. To Panthers prohrýly tři utkání v řadě a momentálně jim náleží desátá příčka tabulky, ovšem oba týmy od sebe dělá pouhé dva body, takže v zápase půjde o velmi důležité tři body. 

Oba dva týmý zatím v letošní sezóně vstřelily shodně 42 branek. Největší zásluhu na těch brněnských má Pavlína Bačová která se podílela přesně na polovině z nich, když na 5 přihrála a 16 jich sama vstřelila. To Panthers mají body více rozložené a nejproduktivnější hráčka má ohromady 13 bodů(6+7). Rozhodovat bude i disciplinovanost obou družstev, zatím co buldočky si odseděli již 39 trestných minut, Panterky pouze 24 a to ještě s 83% úspěšností oslabení. V pražském týmu je v brankovišti jasnou jedničkou Kristýny Horňáková, která zatím odchytala všechny utkání. To v Brně se Marková s Dvořáčkovou stále průběžně střídají.

P r a h a / B r n o - Muži se vydají k podobně důležitému zápasu, aktuálně šestý Start totiž na momentálně čtvrté buldoky ztrácí pouhý bod. Buldoci však mají oproti Startu ještě dva zápasy k dobru. To na špičku tabulky mají ještě jeden zápas k dobru a kdyby se jej podařilo vyhrát mohli by se posunout už na sruhou příčku v tabulce. 

Start v odasavdní sezóně vstřelil o 24 branek více než brněnští ovšem skoro dvakrát více jak Brno jich také inkasoval. Oba týmy mají také velmi podobné procento využívání a bránění početních výhod, (Brno PH 30,43% Osl 62,50% - Start PH 33,33% Osl 53,57%). Z 59 vstřelených branek si dohromady 42 kanadských bodů připsali Adam Konečný a Martin Grlický (oba 21). V brněnském brankovišti se zatím nejčastěji předvedl Kryštof Bartek který si v šesti utkáních připsal 90 zákroků. Za Start můžeme v bráně očekávat Martina Spišáka.


Panthers Praha - Bulldogs Brno 
Sobota 16.11.2019 15:00 
SH ZŠ Rudná


Fat Pipe START98 Praha-Kunratice - Bulldogs Brno 
Sobota 16.11.2019 18:45
SH ZŠ Kunratice


-Filip Volovec