Morava patří Buldokům

Do odvet v druhé polovině soutěže vstoupili Buldoci domácím zápasem proti Otrokovicím. Brňané si zvolili jako místo konání 12. kola Hodonín, odkud pochází několik bývalých či současných hráčů Brna. Za vděk novým místem konání vzali určitě i otrokovičtí, kteří to mají do městečka u hranic se Slovenskem o nějakých 20 km blíže než do Brna.
Zaplněná hodonínská hala Teza, kde se tísnilo skvělých 752 diváků, viděla rychlý nástup do utkání zejména ze strany domácích. Už ve čtvrté minutě se k míčku na středu dostal Juhaňák, vypadalo to, že zvolí střelu z otočky, ale nakonec krásně našel za sebou úplně volného Žižku, který propálil Michajloviče. Brněnské vedení zdvojnásobil na konci 8. minuty Bauer, který si ze svého dispečerského místa na levém mantinelu vyběhl až na pravou stranu a tahem zavěsil. Do utkání dostal Otrokovice nesmyslný faul Sládečka, který se rozhodl zabrzdit naražením do hostujícího brankáře Michajloviče. Nabídnutou přesilovku využil krásnou střelou do levé šibenice Jurčík. Dvoubrankové vedení vrátila Buldokům skvělá práce při napadání dvojnásobně domácího hodonínského odchovance Černocha a pohotové zakončení Coufala. Minutku před koncem prvního dějství šel střelec Otrokovic Jurčík po faulu hokejkou na trestnou a i Buldoci svou přesilovku využili. Otrokovice chtěly podniknout útočný výpad, ale balónek zastavila oranžová skála Tichý. Jeho střelu sice zpomalil blok jednoho z obránců, ale tato teč usměrnila míček mimo dosah Michajloviče. Konečný účet první třetiny tedy zněl 4:1 pro Buldoky.

Druhá třetina přinesla rozvážnou rozehrávku ze strany Buldoků a větší snahu o napadání ze strany Otrokovic. Až v 33. minutě se dočkalo publikum další branky. Coufal se v rychlém protiútoku dostal k přízemní střele, kterou Michajlovič vyrazil pouze vedle sebe, kde ale pohotový Koutný zvýšil na 5:1. Za chvíli byl vyloučen Bauer, když zbytečně dohrál dorážejícího útočníka Otrokovic, ale toto oslabení Buldoci přestáli bez úhony. Navíc 24 vteřin před druhou přestávkou našel v brejku Černoch Koutného a ten zavěsil do odkryté branky hostů šestou branku. 

Do třetího dějství vstoupily lépe Otrokovice. Koutný hasil rychlý protiútok pouze faulem a hosté měli třetí výhodu přesilovky. Tu dokázali využít potom, co Kuhn vyrazil Sovjákovu střelu před sebe a míček dorazil volný Krchňáček. Klid na hokejky Buldokům vrátili Grlický s Hrubým, potom co po půl minutě proměnili svůj rychlý protiútok. Otrokovičtí se snažili s utkáním ještě něco udělat, začali více riskovat, ale z toho pramenily spíše šance pro Buldoky. Velké příležitosti měli Bauer, Mendrek a Kadlec, ale Michajlovič svůj tým dokázal podržet nebo mu pomohla branková konstrukce. Minutu před koncem povolila snad poprvé brněnská defenzíva a Otrokovice se dostaly do situace dvou na jednoho. Volný Krchňáček zakončil nad padajícím Kuhnem přesně. Poslední slovo ale měli domácí, když se od levého mantinelu uvolnil Koutný a pěknou střelou pod břevno zkompletoval hat-trick.


 
Děkujeme fanouškům, z Hodonína a okolí za bouřlivou atmosféru! Děkujeme také brněnským fanouškům, kteří přijeli podpořit svůj tým i na výjezdní utkání! 
​V neposlední řadě patří dík spoluorganizátorům, bez jejichž pomoci by se utkání jen stěží uskutečnilo! 



15128993_1120652711381614_1975029580896710347_o.jpg 

tahejsnami-web-–-kopie.png