Kladivo po roce zpět v Brně

Miroslav Kladivo se vrací po ročním hostování ve Znojmě zpět do Brna, a odpověděl na několik našich dotazů.
B r n o - Zdravím, po ročním angažmá ve Znojmě ses vrátil zpět do Brna, co tě vedlo k návratu?

Ahoj, vedlo k tomu určitě to, že mě Buldoci kontaktovali se zájmem o můj návrat. Před rokem jsem odešel, abych viděl, jak se florbal dělá jinde a posunul se jak po herní tak i po lidské stránce. To se myslím povedlo dobře. I mě to táhlo zpět do mého rodného města, tudíž po vyhodnocení mé roční štace ve Znojmě jsem se rozhodl vrátit zase o něco zkušenější.

Co očekáváš od příští sezóny?

Já osobně očekávám velmi těžkou sezónu, plnou těžkých zápasů, které nás postupem času budou zocelovat. Věřím, že právě tyto těžké zápasy a momenty nás co nejlépe připraví na boje o postup do Superligy. Přece jenom 1. liga se hraje úplně jinak než Superliga a my se na to musíme nachystat v hlavách.

Jak sis sednul s omlazenou kabinou?

Tak toto proběhlo naprosto bez problémů. S většinou kluků se znám z dřívějšího působení v Brně a s ostatními se znám od vidění z letních turnajů, takže to je super. Myslím si, že se po dlouhé době v Brně sešla skvělá kabina plná fajn kluků a právě toto bude jeden z faktorů, který bude v těžkých momentech rozhodovat.

Máš nějaké osobní florbalové cíle, které bys chtěl během příští sezóny splnit?

Osobní cíle pro tuto sezónu mám nastavené. Ve zkratce chci dát týmu jistotu a herní pohodu. Chci být na hřišti co nejplatnějším hráčem. Doufám, že se mi to dokáže naplnit a já pro to udělám maximum. Samozřejmě mám i nějaké další, které ale nechci prozrazovat a rád si je vyhodnotím po konci sezóny.

Co si myslíš, že se od tebe očekává?

Myslím si, že se ode mě očekává určitá herní variabilita – mám zkušenosti s hraním na jiných postech. Dále to bude, jak jsem již řekl, herní pohoda, která je velmi důležitá pro fungování na hřišti. V neposlední řadě pomoc a nasměrování mladších hráčů, kteří s dospělým florbalem nemají takové zkušenosti.

Chtěl by si něco vzkázat divákům, než to celé vypukne?

Fanouškům bych chtěl vzkázat, ať nás podporují celou sezónu, protože právě oni budou naším hnacím motorem. Zároveň bych je chtěl pozvat již na první domácí zápas, který bude v neděli 15. 9. na hale Sportpoint.



-Filip VOlovec