Emoce pracovaly ve velké míře

V minulosti hrál za Erupting Dragons H. Brod, později se šel zlepšovat do Florbal Mladá Boleslav a aktuálně hraje za mladý A-tým Bulldogs Brno v Tipsport Superlize. Dnes si představíme Tomáše Peška.


 
Ahoj Tomáši, máte za sebou druhou výhru, a to proti Pardubicím. Jaké to bylo utkání?
Utkání bylo náročné, ale myslím si, že jsme na něj byli dobře připravení, správně namotivováni. Věřili jsme si, že tento zápas můžeme zvládnout. Hráli jsme skvěle do obrany blokovali jsme střely a naši brankáři podali výborný výkon. Všechno do sebe v tomto zápase, z pohledu obrany, krásně zapadlo. Pro nás zasloužené vítězství.
 
Druhá výhra, emoce určitě pracovaly. Jaká byla nálada v šatně? 
Ano, souhlasím, emoce pracovaly ve velké míře. Myslím, že jsme si všichni po zápase oddychli a ukázali divákům, že umíme vyhrávat. Tento zápas již musíme hodit za hlavu a vzít si z něj jen ty dobré věci. Z chyb se poučíme a takto připravení nastoupíme i do zápasu s Českou Lípou.
 
Ty jsi začínal s florbalem v Havlíčkově Brodě již v roce 2009. Jak vzpomínáš na první tréninky?
První tréninky pro mě v tu dobu byly úplně něco nového. Dříve jsem se naplno věnoval hokeji na pozici brankáře.  Jsem ale nakonec rád, že jsem si jako hlavní sport vybral florbal. 
 
Později v roce 2014 si přestoupil do Florbal Mladá Boleslav. Jaké bylo tvoje působení v tomto klubu?  (trochu se rozepiš)Do tohoto klubu jsem šel za svým nejlepším kamarádem Jakubem Bínou, který už tam hrál rok. Bylo to uplně něco jiného, než na co jsem byl zvyklý do té doby. Zahrál jsem si v nejvyšší juniorské soutěži a poznal tam spoustu dobrých kamarádů, se kterými jsem dodnes v kontaktu. Nejhorší na tom ale bylo bylo dojíždění, kdy mi cesta do Mladé Boleslavi trvala přes tři hodiny. 

Jaký je tvůj nejsilnější zážitek z florbalu? Pamatuješ si na něj?  (trochu se rozepiš)
Můj nejsilnější zážitek je určitě výhra juniorského Czech Open v roce 2015 s Mladou Boleslaví. Pamatuji si, že takřka v každém zápase Play-off jsme prohrávali. Až v posledních sekundách se nám podařilo vyrovnat a na nájezdy postoupit. Ve finále jsme pak porazili slovenský výběr, kde hrál shodou okolností i můj současný spoluhráč Martin Grlický.
 
Máš za sebou první dávku zápasů. Jak zatím vnímáš svou pozici a jak jsi spokojený se svou hrou?
Jsem moce rád, že dostávám ve hře prostor. Musím říct, že si ale ještě pořád zvykám na to tempo Superligy. Přeci jen jsem si ještě před rokem „pinkal“ v Národní lize. Se svojí hrou zatím moc spokojený nejsem. V nejvyšší lize hraji poprvé, a ještě pořád sbírám zkušenosti. Věřím ale, že dokážu mnohem více.

Další utkání čeká tým v České Lípě. Co můžete čekat a jak se připravit na tenhle tvrdý tým?
 Od tohoto zápase lze čekat jen jediné – bude to bolet. V České Lípě hrají kluci mnohem větší a herně důraznější než my. Náš nedělní výkon musíme ale zlepšit a více bojovat. Já však věřím, že Českou Lípu zvládneme porazit.
 
Rozhovor s naší boleslavskou posilou máme za sebou. V sobotu čeká Bulldoky 9. kolo Superligy - výjezd do daleké České Lípy.