Důležitý víkend bohužel bez bodů.

Brněnští Buldoci svůj náročný herní víkend nezvládli podle představ. V pátečním utkání v Kuřimi nestačili na obhájce titulu z Mladá Boleslavy a body do tabulky nezvládli urvat ani proti pražské Bohemce.

V pátek 11. ledna Buldoci "odjeli" na své domácí utkání které pořádali v nedaleké Kuřimi utkat se s obhájcem superligového titulu. 

Boleslav však od prvních minut jasně ukázala, že si přijal pro body a Buldoky moc k ničemu nepouštěla. První gól hosté vstřelili v 8. minutě kdy nám své umění ukázala dvojice Natov-Curney. Buldoci sice dokázali během chvilky odpověděta  srovnat krok, když se téměř z půlky trefil do šibenice Mráz. Do konce třetiny však otěže převzala "Bolka" a nejen že se dostala do vedení, ale ještě stihla své vedení navýšit na rozdíl dvou branek.

Do druhé třetiny domácí nastoupili o poznání lépe, a byli lepším týmem. Po protiútoku ve 28. minutě snižoval Pešek a o půl minuty později již vyrovnával domácí Konečný. Boleslav ale tyto dvě branky nerozhodily natolik aby se nedokázali zpamatovat. Právě naopak o čtyři minuty později využil přesilovku Curney a vrátil hostům vedení. Vedení Boleslavy svítilo na výsledkové tabuly ovšem pouhých 8 vteřin. To je totiž čas který stačil Martinu Grlickému na brankovou odpověď. Do konce prostřední dvacetiminutovky ale dokázal Curney zkompletovat svůj hattrick a do šaten se tak šlo opět při náskoku hostujícího družstva.

Třetí perioda byla Brnu bohužel osudná. Již po třech minutách vedla Boleslav o dvě branky a rozhodně tak nemínila svůj gólový účet uzavřít. Do konečného hvizdu se středočechům povedl ještě čtyřikrát rozvlnit síť. A právě třetí třetina (výsledkem 0:5) byla důvodem proč se z Kuřimi domů vraceli šťastnější hráči loňského mistra.


obhemka.png

V neděli čekalo Brno o poznání důležitější utkání, Bohemians totiž měli šestibodový náskok před Buldoky v tabulce, který Brno plánovalo stáhnout.

První desetiminutovka přinesla sposutu zajímavých situací na obou stranách hřiště. Ovšem první gólová situace přišla až ve 12. minutě, když Krebner křižnou přihrávkou našel Buršíka a ten poslal Bohemians do vedení. Stejná dvojice Mazánka překonala do konce třetiny ještě jednou, a do druhé periody se tak šlo za dvoubrankového vedení hostů. 

Druhá třetina vypadala velice podobně jako ta první. Oba týmy se střídavě dostávali na balónek a ohrožovali branku protihráčů. Až v 39. minutě se střelecky prosadili zase hosté a zase to byla dvojice Krebner-Buršík, Hattrick Buršík zkompletoval při dorážce.

Buldoci se v poslední části hry ujali otěží zápasů a snažili se prolomit Kotoučkovu neprůstřelnost. V 48. minutě z protiútoku ale ovšem těžil body opět Buršík, který se připsal asisteci na gól Patrika Šebka. O necelé dvě minuty později se podařilo první gĺ vstřelit také domácímu celku, Sláma našel na hranici velkého brankoviště Kadavého který snižoval na 1:4. Do dvou minut od první branky se Buldoci zase o kousek přiblížilli veedení hostů. Po Grlického přihrávce vstřelil svůj první superligový gĺ Patrik Bajnar. Bulldogs bojovali o body, ovšem svíčku naděje definitivně sfoukl necelé dvě minuty před koncem gólem do prázdné brány opět Buršík.
Bulldogs tak velmi důležité utkání s "Bohemkou" prohráli a boj o play-off teď již bude velice těžký.

Nezbývá než se z náročného víkendu co nejdříve oklepat, a zkusit se poprat o body už tuto sobotu na Chodově.


MAD_8952.png

(FV)