Czech Open – investice do budoucnosti

Buldoci se na Czech Openu představili s novými hráči v sestavě.  Omlazenému družstvu se podařilo ve skupině porazit pouze výběr Slovenska. V 1/16 finále pak byl nad jejich síly švýcarský Kloten – Bülach Jets.
Foto: Czech Open

Hned v prvním utkání čekal Buldoky soupeř s velkým S – švédský Falun.
„První polovinu v zápase s Falunem jsme si zvykali na tempo hry, které bylo  o třídu výš, než jsme zvyklí ze superligy. Po polovině jsme prohrávali 3:0, avšak dokázali jsme se zvednout a perfektním výkonem utkání zdramatizovat a stáhnout na 2:3. Poslední branku jsme dostali při naší power play, ale bojovali jsme do konce.“ Hodnotí první utkání turnaje Kuba Mendrek.
V dalším zápase narazili na soupeře z domácí Superligy, pražský Tatran.
„V utkání s Tatranem se nám bohužel již od začátku nedařilo. Nedokázali jsme se dostat do potřebného tempa a vázla nám naše obranná hra, čehož Tatran dokázal trestat z protiútoků.“
Pokračuje v hodnocení zápasů ve skunipě Mendrek a dodává:
„Podle výsledků se může zdát, že se nám Czech Open hrubě nepovedl. Mám na to ale i jiný pohled. Máme letos zcela nový a mladý tým. Máme více jak 7 nových hráčů a nikdo si myslím nemohl čekat, že už nyní budeme všechny "válcovat". Podle mého názoru nám Czech Open ukázal na čem musíme, než začne Superliga, zapracovat. Máme více jak měsíc tréninku nyní, kde budeme tyto nedostatky pilovat, abychom byli připravení na novou sezónu. Czech Open je prestižní turnaj ale pro nás to byly především skvělé zkušenostní utkání, které nám odhalily naše nedostatky. Jsme teprve na začátku nové cesty, která pevně věřím, bude medailová!“
 
Jako poslední  se ve skupině Buldoci střetli se slovenskou reprezentací.  Zápas vyzněl lépe pro Bulldogs. V Play-off se pak brněnským florbalistům postavil švýcarský Kloten-Bülach Jets.  Obě utkání zhodnotil Petr Kadlec.
„Zápas se Slovenskem byl jasnou záležitostí. V podstatě nám stačilo hrát trpělivě a počkat si na šance. Je dobře, že se prosadili hlavně nováčci v týmu.
Zápas s Klotenem se nám nepovedl hlavně výsledkově. Od začátku jsme prohrávali, i když jsme většinu času měli balónek spíše my. Povedlo se nám srovnat na 2:2, ale soupeř pak hned další střelou znovu odskočil do vedení. V závěru jsme se pokoušeli o vyrovnání v power-play, ale už to byla spíše křeč a několikrát jsme inkasovali do prázdné. Celkově jsme v turnaji hodně lacino inkasovali, takže bychom se asi měli zaměřit především na reakci po ztrátě míčku.“

Na hodnocení turnaje jsme se zeptali také trenéra týmu, Jana Kadlece.
„Tenhle tým má před sebou budoucnost a úplně stejně tedy hodnotíme tento Czechopen. Pro nás je to bod nula, odrazový můstek a začátek nové éry. Na turnaji jsme nepředvedli to, na co momentálně máme. Jak herně, tak výsledkově máme určitě navíc. Nejvíce mě ale mrzí nakonec zranění D. Coufala, které si doufám nevyžádá nakonec jeho delší absenci. Na druhou stranu v každém utkání, které jsme v Praze odehráli, bychom našli z naší strany spoustu dobrých momentů, individuálních výkonů a věcí, které mají svoji hodnotu. Nejhezčím momentem celého turnaje byla pro mě subjektivně určitě branka P. Fabiána proti Falunu. Jako každý rok šlo navíc hlavně o část přípravy, která bude pokračovat a věřím, že se nám nakonec vše vrátí ve vlastní soutěži. Pomalu se učíme a celý turnaj tedy vnímáme nakonec jako dobrou investici do budoucnosti a možnost mezinárodní konfrontace, která našim hráčům obecně zoufale chybí a prospívá zároveň.

Výsledky utkání
iBB vs. IBF Falun   3:5
iBB vs. Slovakia   4:1     
iBB vs. Tatran Omlux Střešovice   4:7  
iBB vs. Kloten Bülach Jets   2:7