Čtvrtfinálový soupeř s rytířem Vítkem na hrudi

V první sérii vyřazovacích bojů se Buldoci utkají s Vítkovicemi. Výběr soupeřů pro čtvrtfinále tentokrát mnoho zajímavého fanouškům Buldoků nepřinesl. Dle očekávání bylo Brno vnímáno jako nejtěžší možný soupeř, první tři týmy tabulky tak ukázaly na hratelnější mančafty a čtvrté Vítkovice již neměli jinou možnost.
Bude se tedy opakovat souboj, který jsme viděli v play-off mnohokrát. Přesto bude situace tentokrát jiná. Vítkovičtí florbalisté za sebou mají sezónu plnou výkonnostních výkyvů, ve které se odrážely odchody a zranění důležitých hráčů. I když je od třetího Tatranu dělil nakonec pouhý bod, na první Boleslav a druhý Chodov koukali vítkovičtí s mnohem větším odstupem, než na jaký byli dříve zvyklí. A vstupují-li do série jako mírní favorité, pak hlavně díky lepšímu umístění po základní části.

Největší oporou ostravského týmu je třetí muž kanadského bodování Lukáš Hájek, s hráči jako Rýpar, Bräuer, Matejčík, Komačka či Jankulár však nesmíme zapomínat ani na ostatní, koneckonců právě Vítkovice se vždy vyznačovaly týmovou hrou a vysokou mírou nebezpečí hrozící od kterékoliv ze svých pětek. Důležitou zprávou je i návrat Lukáše Součka do brankoviště, vinou zranění z MS sice vynechal takřka polovinu sezóny, v posledním zápase proti Tatranu však ukázal, že je na play-off dobře připravený.

Velikou osobností disponují Vítkovice i na střídačce, přestože jméno Radomíra Mrázka byste již v realizačním týmu hledali marně. Pavel Brus patřil v nedávné době k nejlepším českým florbalistům, opora reprezentace sbírala zkušenosti také na zahraničních štacích.  Po ukončení aktivní kariéry se plynule přesunul na trenérskou pozici, ve které pokračuje ve své úspěšné florbalové cestě, čehož důkazem je i skutečnost, že jeho jméno bylo možné v poslední měsících zaslechnout i ve spojitosti s volbou nového reprezentačního trenéra.
Soupeř tedy stojí před brněnskými Buldoky více než zdatný. Věříme však, že Buldoci potvrdí dobrou formu z posledních zápasů i v play-off a čtvrtfinále s Vítkovicemi pro ně bude pouze první krok na cestě do Superfinále. 

UTKÁNÍ
11.3. 15:20 Dubina - od 16:05 na 1024px-CT_Sport_logo_2012-svg.png
12.3. 17:00 Dubina

18.3. 20:00 Vodova
19.3. 17:00 Vodova 



tahejsnami-web-–-kopie.png