Bulldogs dvakrát těsně podlehli rivalovi

Buldoci nevstoupili do baráže o extraligu zrovna pravou nohou, když po úvodních dvou utkáních prohrávají 2:0 na zápasy s Hattrickem Brno.
B r n o - V sobotu áčko vstoupilo do zápasu lépe než soupeř a po brance Adama Konečného na konci první třetiny a gólu Jana Černovického na začátku té druhé vedli domácí již 2:0. Dvougólový náskok však Buldokům vydržel necelé 3 minuty. V 26. minutě totiž na 1:2 snižoval Grábl. A do konce druhé dvacetiminutovky Hattrick ještě dokázal vyrovnat, když Coufal potrestal brněnské vyloučení. Na začátku poslední periody se v dobré šanci ocitl Mráz, brankář Hattricku však šanci zlikvidoval. Skóre se ovšem přeci jen změnilo, ovšem na opačné straně. Poprvé dostal Hattrick do vedení Brom a o necelé 3 minuty později dokonce i zvyšoval na 4:2. Bulldogs díky brance Adama Konečného dokázali utkání ještě zdramatizovat, na vyrovnání to ovšem nestačilo.

Bulldogs Brno - FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:4
branky: 17. Adam Konečný, 23. Jan Černovický, 57. Adam Konečný - 26. Jan Grábl, 39. David Coufal, 44. Tomáš Brom, 47. Tomáš Brom; rozhodčí: Lukáš Čížek - Lukáš Laštovička; vyloučení: 2:3; využití: 0:1; diváků: 481; zásahy brankářů: Filip Kuhn 11 - Filip Kejík 18; po třetinách: 1:0, 1:2, 1:2;

Šanci na odvetu měli brněnští buldoci hned v neděli. První třetina se nesla v duchu skvělých zákroků obou brankářů. Oba týmy měly možnost jít do vedení z přesilovky, ale jak Kuhn tak i Kejík svoji svatyni v první třetině ohlídali bravurně. Na začátku druhé dvacetiminutovky to vypadalo, že je zase sobota. První branku zápasu totiž opět vstřelil Adam Konečný a poslal tak domácí do vedení. Přesilovka, ze které hosté vyrovnali, přišla dnes ale o něco dříve. Vyloučení domácích trestal těsně před koncem početní výhody Ondráček. O několik minut později se Hattricku opět povedlo otočit stav utkání, když na 1:2 upravil Dvořák. Na konci druhé periody pak Konečný mohl vyrovnat, ale trestné střílení neproměnil. Ve třetí třetině se Hattrick dostal do vedení o 3 branky po dvou přesných trefách Hronka. Bulldogs stejně jako v sobotu sympaticky dotahovali. Na 2:4 snižoval Aleš jakůbek. Nakonec pak ještě 3 vteřiny před závěrečnou sirénou upravil Adam Konečný skóre zápasu na 3:4.

Bulldogs Brno - FBŠ Hummel Hattrick Brno 3:4
branky: 22. Adam Konečný, 50. Aleš Jakůbek, 60. Adam Konečný - 25. Luděk Ondráček, 35. Dominik Dvořák, 43. Matěj Hronek, 48. Matěj Hronek; rozhodčí: Kamil Sojka - Tomáš Sojka; vyloučení: 2:1; využití: 0:1; diváků: 489; zásahy brankářů: Filip Kuhn 25 - Filip Kejík 15; po třetinách: 0:0, 1:2, 2:2;


-Filip Volovec