A-tým urval body ve Vítkovicích

Po totálně zpackaném čtvrtečním semifinále Poháru proti Boleslavi neměli Buldoci moc času se oklepat. Hned v sobotu je totiž čekal další nepříjemný soupeř. Na Dubině se totiž odehrála další bitva dvou moravských rivalů Vítkovice – Brno. 
Začátek utkání nenaznačoval, že se bude jednat o přestřelku. Oba týmy sice hrály aktivně a na soupeřově polovině napadaly, ale ve své obraně zodpovědně bránily. Bezbrankový stav rozetnul až v 7. minutě rychlý útok Buldoků, kdy Coufal střílel z levé strany a zblokovaný míček se dostal napravo ke Kladivovi a ten jej uklidil nad levou nohu Blakaly. Za necelé dvě minuty byl vyloučen Hrubý a Vítkovice dostaly přesilovku. Buldoci dlouho odolávali, ale 9 vteřin před návratem Hrubého našel vzduchem Šebesta Rýpara a ten doklepl do prázdné branky. Za další dvě minuty byl vyloučen zase domácí Gál a hosté svou výhodou také nepohrdli.  Po pár přihrávkách našel Koutný zprava křížem Bauera, který poslal míček do prázdné branky. Buldoci mohli vedení i navýšit, ale Žižkovu střelu z dálky zastavila tyč a Jalový sám před brankářem těsně přestřelil. A tak se nakonec šlo do kabin za vyrovnaného stavu. Po krásné kombinaci domácích přes celé útočné pásmo se na středu objevil sám Ivan a překonal padajícího Kuhna.

Druhá třetina přinesla brankové hody pro diváky a několik šedin pro trenéry. Gólová stavidla otevřeli, když Matejčík našel ze středu volného Rýpara u levé tyče a ten uklidil míček za Kuhna. Buldoci přišli s odpovědí za necelou půlminutu, když Sládeček po krásné kombinaci celé pětice našel na středu Grlického, který z první zakončil přesně. Na začátku 27. minuty už Buldoci vedli, Debutující junior Novotný se na středu skvělým zpracováním v otočce uvolnil a zakončil přesně do levé šibenice. Navíc za dalších 20 vteřin byl vyloučen domácí Bräuer. Buldoci si vytvořili velký tlak, ale branku vstřelit nedokázali, navíc hned po konci výhody chyboval na polovině Juhaňák a vracející Bräuer v brejku prosttřelil obránce i brankáře. V polovině utkání získali vedení zase domácí. Komačka našel zpoza brány vzduchem Hájka a ten doklepl míček za Kuhna. PO velké chybě v obraně sa navíc prosadil Firda a Vítkovice poprvé odskočily na rozdíl dvou branek. Snížení vzápětí přinesla střela Hrubého, kterou si Blakala sám srazil do brány. Vítkovice odpověděly krásnou akcí, kdy se Matejčík uvolnil od mantinelu na střed, našel napravo Šebestu, který ještě předložil před prázdnou branku Bestovi. Ani Buldoci se nenechali zahanbit a předvedli krásný protiútok. Grlický uvolnil Kladiva, který už byl sám před brankářem, ale posunul ještě za sebe na volného Černocha, který snížil do prázdné na 6:7 z pohledu Brňanů.

I do poslední třetiny vstoupili lépe Buldoci. V čase 41:38 si zopakovali kombinaci Koutný s Bauerem a ten svým druhým gólem vyhnal Blakalu na střídačku. Místo něj nastoupil do vítkovické branky Fučík. Za necelé dvě minuty jej přivítala dobrá střela Žižky, kterou Fučík vyrazil jen na hůl Coufala, který otočil výsledek opět pro Buldoky. Vedení 8:7 vydrželo hostům až do poloviny poslední třetiny. To při napadání získal balónek v rohu Hájek a naservíroval jej před prázdnou Bräuerovi. Buldoci se vedení vzali zpět za další tři minuty. Černoch vyslal překvapivou střelu z levého mantinelu a ta si našla místo u přední tyče Fučíka. Vítkovice se postupně nastěhovaly do útočného pásma, ale Buldoci podnikali nebezpečné výpady do otevřené obrany. Navýšit vedení mohli nejprve Grlický s Hrubým a poté Novotný, ale šance zůstaly nevyužity. A tak v samotném závěru musel vyniknout ještě Kuhn, jehož zákroky při soupeřově power-play pojistily pro Brno velmi cenné tři body.


15874822_1170224566424428_920619347976866457_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png