Buldoci svedou další souboj o Superligu

V Sobotu 30.3. začne druhé kolo play-down s dalším celkem z Moravy. Série na 4 vítězné zápasy ukáže, jestli přímo sestoupí Znojmo nebo brněnští Buldoci.
B r n o - Poslední víkend v březnu Bulldogs přivítají na domácí palubovce svého moravského rivala. A bude to poslední takovéto derby minimálně na rok, poražený totiž přímo sestoupí do první ligy. Brněnští měli v základní části nejvyšší české florbalové soutěže o 6 bodů více než Znojmo. V letošní sezóně se celky střetli dvakrát, a body bral vždycky po vysoké výhře domácí mančaft. 

Znojmo do druhého kola play-down spadlo po prohře v sérii s Královskými Vinohrady 4:3. Zato Brno bohužel musí dále bojovat po prohře v nejkratší možné sérii, když Pardubicím podlehlo 0:4 na zápasy.

Statisticky nejnebezpečnějším hráčem Znojma je se 46 body Martin Šindelář. Nejlepším střelcem je ovšem s dvacetišesti přesnými zářezy Tomáš Kucharič. Do brány se pravidelně stavěl Jan Hádl, který v základní části vychytal 4 z 5 výher moravského celku.

Buldokům bodově nejvíce přispěl v play-down Lukáš Mráz, který si připsal 4 body za 3 branky a jednu asistenci. Ještě o jednu asistenci více si připsal další slovenský hráč, a to Martin Grlický. V bráně jsme nejčastěji viděli Kryštofa Barteka.

V sobotu se buldoci představí v 5 hodin odpoledne a v neděli ještě o hodinu později. Tak přiďte společně s námi Bulldogs podpořit.


-Filip Volovec