Buldoci udělali první krok k záchraně!

Brněnští buldoci získali první bod v play-down když v sobotu porazili rivala ze Znojma, v neděli sahali i na druhé vítězství v řadě, nakonec však Znojmu podlehli v prodloužení.

B r n o - Zápas jako na horské dráze, zhruba tak by se dal okomentovat průběh sobotního střetnutí a druhého kola série pla,-down o udržení Superligy.

Zápas začal pro Brno velmi dobře, už ve 2. minutě otevíral skóre z přesilové hry Martin Grlický. O dvě minuty později zvyšoval náskok domácího týmu Lukáš Mráz, a zdálo se tak, že by buldoci zápas mohli kontrolovat. Vzdor Znojma ovšem stejně přišel, a to ještě v první třetině, kdy se nejdříve trefil Martin Šindelář a později i jeho jmenovec Martin Pánek. Do kabin se tak po první třetině šlo za vyrovnaného stavu 2:2. 

V první desetiminutovce druhé části zápasu Znojmo dále pokračoval v dobré hře a díky gólům Milana Fridricha z první minuty třetiny a gólu Filipa Dabergera z 30. minuty už hostující celek vedl o dvě branky. Brno se ale podobně, jako Znojmo v první třetině, nevzdalo a do konce zápasu si už režírovalo každou změnu skóre samo. Nejprve snižoval ve 31. minutě na 3:4 Petr Koláčný, a ve vlastním oslabení poté vyrovnával Jan Novotný. Do konce druhé dvacetiminutovky pak ještě přidal jednu branku Tomáš Kadavý a do poslední třetiny zápasu buldoci odcházeli o něco spokojenější než soupeř. 

Na začátku poslední periody pak poslední branku zápasu přidal Michal Pešák a i díky skvělému výkonu Filipa Kuhna v bráně si Bulldogs dokráčeli pro první vítězství v play-down.

DSC04197.jpg

V neděli si Brno našláplo k vítězství stejně dobře jako v sobotu když otevřel skóre navrátilec Radim Komínek. Do konce první třetiny pak ovšem Znojmo zvládlo srovnat krok po dobré kombinaci dvojice Milan Fridrich-Martin Pánek. Po první třetině jsme tedy měli, podobně jako v sobotu, vyrovnané skóre.

Na začátku druhé dvacetiminutovky se Znojmo mohlo dostat do vedení ale Šindelář svůj nájezd, a šanci poslat Znojmo do vedení, neproměnil. Právě naopak, 13 vteřin po neproměněném trestném střílení poslal Brno do vedení Lukáš Mráz. A na konci třetiny mohlo být vedení Brna ještě o něco hezčí, bohužel ale ani domácí Adam Konečný svůj nájezd nedovedl do zdárného konce.

Vstup do poslední třetiny buldokům nevyšel úplně nejlépe. Už po 27 vteřinách bylo srovnáno z hole Martina Šindeláře. A byl to zejména skvělý výkon domácího brankáře Kuhna, který předvedl několik parádních zákroků,  že zápas dokráčel až do prodloužení. V němž ale bohužel ukončil nedělní klání už po minutě a půl Milan Fridrich. Série se tak stěhuje za stavu 1:1 ještě více na jih Moravy.


A právě navrátilec do sestavy Bulldogs - Radim Komínek odpovídal po víkendu na několik otázek.

Ahoj Radime, vítej zpět v Superligovém kolotoči, jaký je to pocit po takové pauze?

Cítím se velmi dobře. Kluci mě přijali parádně. Sešla se parta super kluků a výborných florbalistů s potenciálem do budoucna. Za to, jak se perou se soupeři a tlakem okolí, které bylo od začátku proti nim, mají můj respekt. Věřím, že se jim dřina vrátí v podobě udržení nejvyšší soutěže. Tihle kluci by si to určitě zasloužili. Po fyzické stránce se cítím, kupodivu, taky docela dobře. Jestli jsem dostatečně rychlý a stíhám musí vidět trenéři, případně se podívám na video (smích). 

Jakto, že jsi se vrátil ? Bylo to předem domluvené jako minulý rok?

S trenéry i týmem jsem v kontaktu už od letní přípravy, kdy se skládal kádr a bylo již jasné, že bude hodně mladý, vlastně nejmladší v Superlize. V průběhu sezóny navíc přichází zranění a vše se naskládá samozřejmě až na konci, kdy chybí každý hráč dvakrát. Po loňsku už trenéři tušili, jak jsem na tom. Jen jsme se domluvili, že tentokrát budu hrát se sedmičkou (smích).  Jak moc budu vytěžovaný v zápasech, jsme se ale nebavili. 

Teď už ale zpět k play-down, jak hodnotíš první víkend této série?


U sebe vnímám, že musím ještě přidat a být platnější pro tým. Sobotní zápas jinak určitě pozitivně. I když jsme se dostali během utkání do těžké situace v podobě oslabení, nebo jsme prohrávali o dvě branky, dokázali jsme se vrátit. Zápas jsme odmakali a šli si pro vítězství. V neděli jsme hráli podobně, tam ale bylo potřeba trošku přidat. To se nám nepovedlo a tak bylo skóre vyrovnané. Naopak Znojmu se podařilo připravit lépe než v sobotu, především tedy jejich úderné pětici, která nakonec rozhodla. Teď si to zhodnotíme a lépe připravíme na další dvojzápas ve Znojmě. 


Je na týmu vidět nervozita ? A jak se podepisuje na celkové náladě v kabině?

Věřím, že nyní už jen ta zdravá, předzápasová. Nervozita byla znát v zápasech s Pardubicemi, kdy bylo PlayDown pro velmi mladý tým zase něco nového. Teď už víme, že vyhrát umíme, jen je potřeba se dobře připravit v hlavě. 
Někdy je potřeba borce trošku usměrnit. Je to ale asi očekávatelné, vzhledem k jejich věku. V šatně je perfektní atmosféra. Kluci jsou naladění na stejné vlně a fungují jak mají. 

Na co se teď, když už jde úplně o všechno, klade větší důraz na trénincích ?

Koncentrace a tvrdost v osobních soubojích. To klukům chybělo i v základní části, vyřazovací boje jsou samozřejmě ještě o úroveň tvrdší. Je skvělé vidět na hráčích takovou chuť se zlepšovat a posouvat svoji výkonnost. Díky jejich věku je vidět posun zápas od zápasu. 

Díky za rozhovor, a přeji ať se v dalších bojích daří !

Díky i Tobě a také fanouškům, kteří přišli podpořit jak mužský, tak i ženský tým přesto, že počasí o víkendu vybízelo spíše k venkovním aktivitám. 



DSC04056.jpg

-Filip Volovec