Buldoci předvedli famózní obrat

V ne úplně dobrém rozpoložení po dvou ligových prohrách zajížděli hráči Bulldogs na půdu svého odvěkého rivala ze Střešovic. Po dvou ročnících, kdy se hrálo jednou v Jindřichově Hradci a poté na Podvinném mlýně, se brněnští opět objevili v legendární střešovické „Stodole“, odkud se v historii moc bodů neodvezlo…
Jakoby ucpaná dálnice D1 nezpomalila jen příjezd oranžovo-černé družiny, ale i reakce našich hráčů. Už v 32. vteřině si Tlapák narazil s Benešem a ze středu zavěsil. V 7. minutě potom propadla brněnská obrana na levé straně a Svoboda se štěstím překulil balónek přes Kuhnovy chrániče. V polovině třetiny předvedl lahůdku mladý Beneš – v rohu si obhodil v tu chvíli statujícího Koutného, s míčkem si to zamířil za bránu, ale před první tyčí naservíroval druhý gól pro Tlapáka. A bylo ještě hůře… Tlapák na středu vyhrál přetahovanou o míček mezi třemi hráči v oranžovém a předložil jej úplně volnému Jakubu Kolískovi. To byla konečná pro Kuhna a do branky Bulldogs poprvé v lize nastoupil Sekanina. Nutno podotknout, že startujícímu brankáři ale brněnská defenzíva vůbec nepomohla. V závěru třetiny se brněnská hra zlepšila, což vyústilo v několik nadějných situací okolo Kafky, ten ale všem pokusům odolal.

Od druhé třetiny se obraz hry natrvalo změnil. Míček měli více na hokejkách hosté a napadání Střešovic jim nedělalo větší problémy. Jako první našel v čase 31:39 recept na Kafku Tichý, jehož střela z půlky zaplavala do levého spodního rohu. Zpět do zápasu poté dostal Brno Coufal, když se uvolnil od pravého mantinelu na střed a propálil Kafku podruhé. Ani ne za minutu ale Brno inkasovalo, po zmatcích v osobní obraně krásně tečoval nahození Vítovce Heřmanský. V závěru si Brno vytvořilo tlak, ale nebezpečí pramenilo jen ze střel z větší vzdálenosti.

Do třetí třetiny vstoupili Buldoci skvěle, rychlý brejk zakončil zleva Černoch, jeho pokus ještě Kafka kryl, ale na dorážku  Křivy už byl krátký. Za půl minutky byl přísně vyloučen Bauer a Střešovice přesilovku využily, když se z úhlu trefil po zemi Beneš. Další naději vrátil hostům Tichý, když v 49. minutě po krosu Černocha vypálil od pravého mantinelu přesně. Necelých 10 minut před koncem byl vyloučen domácí Heřmanský a Brňané výhodu zužitkovali – krásnou zadovkou od zadního mantinelu našel Koutný Černocha, kterému stačilo jen zavěsit. Po 51 minutách a 36 vteřinách hry od úvodní branky, kdy Buldoci pouze dotahovali náskok Střešovic, přišel opět konečně aspoň vyrovnaný stav. Koutný vystihl rozehrávku, vystřelil přes obránce a k vyraženému míčku se dostal jako první Ondráček. Za necelých 20 vteřin ale hosty zchladil Beneš, když se na pravém mantinelu obtočil okolo Bauera a propálil míček mezi Sekaninovýma nohama do sítě. Buldoci i za pomocí hry bez brankáře začali stupňovat tlak a vyrovnání bylo několikrát na vlásku, proti střelám Coufala a Koutného ale skvěle zakročil Kafka. Necelou půl minutku před koncem už to vypadalo, že je po všem. Do brejku dva na jednoho, vylepšeného o prázdnou branku hostí, se dostávali dva střešovičtí. Nahrávku ale v poslední chvíli zachytil Bauer, dalšího hráče se zbavil na středu kličkou a přízemní střelou propálil Kafku.
Šedesát mnut hry tedy k rozhodnutí zápasu nestačilo a za stavu 7:7 začalo prodloužení. Jak základní hrací doba byla bláznivá, bezstarostná a někdy až nesmyslně útočná, prodloužení začalo velmi opatrně, zejména domácí hodně zvážněli a do útoku se moc nehrnuli. Po necelých dvou minutách udeřil jako blesk z čistého nebe Křiva. Po dlouhé nahrávce překvapil všechny v hale střelou z první od pravého mantinelu a propasíroval míček na přední tyči za Kafku, čímž přiřkl důležitý bonusový bod Brňanům.

Tatran Střešovice - itelligenceBulldogs Brno  7:8p   (
po třetinách: 4:0, 1:2, 2:5, 0:1)
branky: 1. Adam Tlapák (Marek Beneš), 7. Jan Svoboda (Marek Deutsch), 11. Adam Tlapák (Marek Beneš), 15. Jakub Kolísko (Adam Tlapák), 36. Petr Heřmanský (Ondřej Vítovec), 45. Marek Beneš (Ondřej Vítovec), 53. Marek Beneš (Adam Tlapák) - 32. Milan Tichý (Martin Grlický), 36. David Coufal (Jiří Koutný), 43. Jan Křiva (Václav Černoch), 49. Milan Tichý (Václav Černoch), 52. Václav Černoch (Jiří Koutný), 53. Luděk Ondráček (Jiří Koutný), 60. Jiří Bauer (-), 62. Jan Křiva (Petr Kadlec)
rozhodčí: Jakub Furmánek - Vlastimil Šolc
vyloučení: 1:1; využití: 1:1
diváků: 149
zásahy brankářů: Tomáš Kafka 16 - Filip Kuhn 6, Michal Sekanina 12

tahejsnami-web-–-kopie.png