Buldoci si zajistili pozici v play-off

Předposlední domácí zápas přivedl do Brna pražskou Spartu. Ta měla před zápasem v tabulce Tipsport Superligy 21 bodů a patřila jí desátá příčka. Vzhledem k umístění v minulých letech a předsezónnímu posílení to určitě nejsou pozice, se kterými by se Sparťané mohli smířit. Domácí měli před zápasem o pouhých sedm bodů více, to ale ve vyrovnané tabulce znamenalo dělené páté až šesté místo. 
Vzhledem k blížícímu se konci základní části se v Brně od začátku neodehrával žádný festival útočného florbalu, ale spíše opatrná šachová bitva. Brňané měli míček daleko častěji na svých holích, ale jejich kombinace byly příliš pomalé na to, aby mohli domácí překonat dokonale zformovaný obranný blok Sparťanů. První velkou šanci měl domácí Žižka, ale jeho střelu tahem ze středu kryl Kotouček. Na druhé straně po pěkné křížné přihrávce rozezvučel tyč za Kuhnem z pravé strany Bína. První branka padla až v čase 16:19. Bauer vydoloval míček v levém obranném rohu, ten si vzal nedaleko od tohoto místa Koutný a zahájil svou krasojízdu po levé straně, která skončila pěkným obloučkem do pravé šibenice nad padajícím Kotoučkem. Šanci na vyrovnání měli hosté po velké hrubici v domácí rozehrávce, ale Kareš sám před Kuhnem nastřelil znovu jen tyč.

Druhou třetinu mohl opět gólově otevřít Koutný, ale jeho velmi podobné zakončení jako při úvodní brance skončilo pouze na spojnici Kotoučkovy branky. V této části byli Sparťané mírně aktivnější, ale do velkých šancí se moc nedostávali. A tak jim gól připravili sami domácí, když zpackali svou rozehrávku volného úderu na polovině soupeře. Do samostatného úniku se dostal Jaroš a zakončil zblízka k levé tyči. Opět do vedení se dostali Buldoci po volném úderu z levého útočného rohu, při kterém Mendrek našel na středu volného Tichého, jehož střela přiklepnutím skončila přesně v pravé šibenici. Za chvíli se situace téměř přesně opakovala jen z druhé strany. Tentokrát ovšem sparťanská defenzíva dokázala Žižku zablokovat a z následného brejku srovnal střelou nad pravou ruku Kuhna Krejča. Do šaten se tak šlo za vyrovnaného stavu 2:2.

Třetí třetina přinesla rozuzlení velmi opatrně vedeného střetnutí. Poté co Brno stáhlo sestavu na 11 lidí, přibývaly šance pouze před brankou Sparty. Bezbrankový stav rozetnul ve 48. minutě Mendrek, poté co jej na střed uvolnil od levého mantinelu Grlický. Za další čtyři minutky si oba hráči vyměnili role a Mendrek našel na středu volného Grlického, který prostřelil Kotoučka nad nohou k pravé tyči. Sparta hru otevřela a výsledkem bylo velké množství brejků pro domácí. Hned v čase 52:40 šli dva na jednoho Koutný s Coufalem, který dostal nahrávku před prázdnou klec a zvýšil již na 5:2. Za chvíli mohl skórovat po další krásné přihrávce Koutného Hrubý, ale odkrytou klec přestřelil. Více než šest minut před koncem si Sparta vzala oddechový čas, ale domácí je k žádnému tlaku nepustili a hosté se ani neodhodlali ke hře bez brankáře. Brňané si závěr zkušeně pohlídali a připsali si do tabulky tři body, které pro ně již znamenají jistotu vyřazovacích bojů. To Sparta si svou pozici hodně zkomplikovala a bude muset spoléhat na kombinaci několika klopýtnutí svých soků z Liberce, Ostravy a Bohemians.  



16819534_1213400968773454_4003690831097100484_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png