Buldoci nezvládli utkání s Ostravou

V osmém kole zajela na palubovku brněnské haly ve Vodově ulici Ostrava. Jednalo se o druhý souboj těchto týmů během osmi dnů. V pohárovém utkání zvítězili těsně Buldoci a favoritem byli i v tomto utkání. Svou roli ale vůbec nezvládli. 
Do utkání vstoupili lépe domácí. Dobře kombinovali, soupeře nepouštěli k míčku a postupně se dostávali k ohrožení Lajovy branky. Na začátku 5. Minuty se z ničeho dostala Ostrava do vedení. První střela v podobě náhozu od poloviny se zastavila v brankovišti před  Kuhnem a ke dvěma dorážkám se dostal nehlídaný Smeták, což mu stačilo na otevření skóre. Vyrovnat mohl za chvíli Coufal, ale při rychlém přečíslení nedokázal vměstnat svou střelu mezi tři tyče. Velkou šanci měl po křížné nahrávce Sládečka Alkki, ale odkrytou klec z pravé strany minul. Na druhé straně se dostal do samostatného úniku Hrabal, ale Kuhn svůj tým podržel.

Ani ne tři minutky po návratu z kabin se dostali Ostravané do dvoubrankového vedení. V rohu se uvolnil Klimsha, na krátkou vzdálenost posunul míček na Smetáka a ten propasíroval míček za Kuhna na přední tyči. Do zápasu mohl dostat zpět Buldoky Hrubý, ale Kouného nabídka šla kousek za něj a následná střela šla vysoko nad. Ve 28. Minutě už se domácí konečně prosadili. Sládeček prošel po levém mantinelu a rychlou střelou zápěstím vymetl pavučiny z pravého horního rohu.  Domácí se po vstřelené brance dostali do tlaku a vyrovnání viselo na vlásku. Tuto pasáž si ale Buldoci ukončili sami. Nejprve v 35. minutě křížnou nahrávkou namazal Bauer Malajkovi, který prostřeli Kuhna nad ramenem. Za další minutu a půl přišla další ztráta, konkrétně Hrubý s Kadlecem nedokázali dobře vyřešit rychlý brejk, a Ostrava odskočila díky Eichnerovi do vedení o tři branky. Domácí se pokusili dát utkání nový impuls a do branky šel místo Kuhna Sekanina.

V úvodu třetí třetiny dostali domácí hned dvě výhody přesilovky a mohli se tak pokusit o snížení náskoku soupeře. V tuto chvíli už ale domácí hráči působili křečovitě. V podstatě každá přihrávka skákala a zpracování bylo pomalé. Obě oslabení tak přestáli hosté celkem bez problémů.  V druhé přesilovce předvedl perfektní zákrok paradoxně Sekanina, když skvělým přesunem zastavil rychlý výpad Ostravanů. Už v čase 48:02 si vzali domácí oddechový čas a zkoušeli hru v 6. Jenže pokud v přesilovkách kombinace vázla, tak nyní se v podstatě úplně zastavila. Pokud přeci jen došlo k nějaké střele, tak se jednalo o pokusy z velké dálky, se kterými neměl Laja větší problémy.  Při jedné z chyb v kombinaci navíc v 53. minutě od poloviny trefil prázdnou branku domácích mladý Sládek a o osudu třech bodů bylo jasno. V závěru byli ještě vyloučení Koutný a Bauer, ale hosté se do útoku nehnali a v pohodě si pohlídali nečekané vítězství. 

14612468_1096379603808925_2332947466055836362_o.jpg


tahejsnami-web-–-kopie.png