Buldoci derby nezvládli podle představ.

Mužské Áčko se netradičně v úterý vydalo do Znojma sehrát jeden z nejdůležitějších zápasů sezóny.
Buldoci před televizními kamerami vstupovali do utkání s jasným cílem, odvézt do Brna povinné tři body.
Začátek zápasu se nesl ve velice opatrném duchu, bylo vidět že ani jeden z týmů nechce udělat žádnou zbytečnou chybu. Jako první ovšem bohužel udeřilo Znojmo, po krosové přihrávce od Šindeláře se přesně trefil Kucharič. Hra byla podle očekávání i nadále opatrná, ani jeden z týmů se nijak zběsile nehnal do útoku, a spíše se snažil držet míček. V 16. minutě ale Brno nabídlo Znojmu příležitost využít první přesilovou hru zápasu, a domácí nabídku přijali. Do konce první třetiny si početní výhodu vyzkoušeli ještě Buldoci, ale bohužel bez šťastného konce.

Do druhé části zápasu vstoupili o poznání lépe domácí. Stupňující se tlak Znojma se do brankového účtu promítl ve 28. minutě, kdy na 3:0 zvyšoval opět Kucharič. O minutu později si Znojmo mohlo opět ještě zlepšit náladu z přesilové hry, tu ovšem hosté v klidu ubránili. Znojmo se ale stejně do čtyř-brankového trháku dostalo. Ve 35. minutě po přihrávce Kuchariče zvyšoval náskok Pánek. Do minuty však poprvé dokázali udeřit i Brňané. Další branku si do bodování přidal nejproduktivnější hráč Brna, Petr Koláčný. A do šaten se tak šlo za vedení Znojma 4:1.

Třetí třetina začala tlakem Brna, ovšem bez gólového příspěvku. Tlak přerušilo vyloučení Koláčného, a další možnost pro skórování Znojma. Tu Brněnská obrana ale domítla, a oslabení ubránila. Znojmo si cestu k pátému gólu ale stejně našlo. Znojmo dokázalo vstřelit gól na 5:1 a o dvacet vteřin později, už vystřídanému brankáři Kuhnovy, i na 6:1. V 50. minutě jestě naději vykřesal Ulman, když upravoval na 6:2. Netrvalo ale dlouho, než se dobře hrající Znojmo, opět propracovalo k další úspěšné akci. Na 7:2 zvyšoval Pánek. Definitivně rozhodnul o zápasu v 58. minutě Novák. Do konce zápasu Brno ještě zvládlo dva góly přidat, ovšem Kucharič taktéž dokázal zkompletovat svůj hattrick a jedno z nejdůležitějších utkání sezóny tak skončilo lépe pro domácí Znojmo. 

"Dnes jsme bohužel podali ustřašený výkon. Narozdíl od domácích, kteří šli do každého souboje bez rozmýšlení. Bát jsme se přestali až když bylo o utkání rozhodnuto a to bylo samozřejmě pozdě." - Takto zápas okomentoval trenér Buldoků


-Filip Volovec