Buldoci bez ztráty bodu

Pro první domácí zápas přiřknul los Buldokům soupeře, který by si v Brně mohl zařídit přechodné bydliště. Vzhledem k napínavým čtvrtfinálovým sériím z posledních dvou let se v nedělní podvečer na Vodově ulici nedalo očekávat nic jiného než vyhrocený boj.

Utkání začalo zostra a oba týmy se snažily aktivně narušovat soupeřovu rozehrávku. Do brejku se dostal debutující Fabián, ale jeho střela byla tečována těsně mimo tři tyče. Branka mohla padnout několikrát na obou stranách, ale ujala se až střela Coufala z výběhu od pravého mantinelu. Za čtyři minuty ale oplatili hosté stejnou zbraní, rychlý brejk při přečíslení zakončil do bližší šibenice Poláček. Brno mohlo jít znovu do vedení, ale Černoch trefil jen tyč. Bohemka zanedlouho otočila vývoj utkání, když využila přesilovou hru. Na středu zůstal trestuhodně nehlídaný Šárka a bez problémů prostřelil Kuhna. Brno se chtělo vrátit do zápasu a tato snaha přinesla své ovoce. Bauer nejdříve poslal kros, který znamenal rodící se přečíslení soupeře. Svou chybu ale napravil, když soupeřův kontra-kros zachytil, stojícího obránce pozdravil prohozením míčku, nechal ho svému osudu a pádil sám na Ponomareva. Ten jej sice při kličce podkopl, ale Bauer stihl zasunout do prázdné brány. V hale ještě ani neutichla euforie z krásné branky a Bohemka byla zpět ve vedení. Mandík se dostal na boku k odraženému balónu a uklidil jej na vzdálenější tyč.


Domácí tedy měli za úkol ve druhém dějství dorovnat netěsnější náskok Bohemky. Tyto snahy zchladil ovšem hned v 21. minutě Kuncman. Někteří brněnští hráči nesmyslně střídali při soupeřově standardce a Bagin našel křížnou nahrávkou volného střelce, který míč napálil pod víko Kuhnovy klece. V tuto chvíli by na Buldoky asi nikdo nevsadil. Domácí ale začali přebírat otěže zápasu jasně do svých rukou. Tlaku domácích odolávala zeleno-bílá obrana až do 35. minuty a to hlavně za přispění skvěle chytajícího Ponomareva. Ten se vyznamenal hlavně při šancích Coufala a agilního Hronka. Kapituloval až po střele Žižky ze střední vzdálenosti, kterému krásně přenechal na ose hřiště „loptičku“ slovenský drak Grlický. Tlak se stupňoval a v následné přesilovce dorazil Bauerovu střelu Mendrek. Obrat dokonal skvěle sehraný rychlý výpad v podání první lajny. Hrubý našel na středu Coufala a ten vymetl pavouky z pravé šibenice.


Na začátku třetí třetiny mohla Bohemka vyrovnat, ale Bagin rozezvučel jen ze svého pohledu pravou tyč. Poté byl vyloučen Hronek, ale přesilovka přinesla paradoxně šanci jen pro Buldoky. Coufal se řítil vstříc hattricku, ale Ponomarev jeho pokus zastavil. Poté se hra sklidnila, Buldoci chtěli hru kontrolovat držením míče, zatímco hosté nechtěli hru předčasně otevřít a inkasovat. Nakonec už tři minuty před koncem to Bohemka zkusila s šesti hráči v poli, ale Brno si s převahou soupeře poradilo velmi zkušeně a do vážnějších šancí soupeře nepustilo.
Zejména zlepšený výkon od 25. minuty zápasu a jistota při rozehrávce, proti dobře napadajícímu soupeři, to byly atributy, jež přinesly Buldokům velmi cenné 3 body z divácky velmi atraktivního souboje. Jistě chytající Kuhn splnil svou normu maximálně čtyř obdržených branek a v útoku se opět prosadily brněnské opory. 

itelligence Bulldogs Brno – FbŠ Bohemians Praha  5:4   (po třetinách: 2:3, 3:1, 0:0;)
branky: 4. David Coufal (Ville Alkki), 15. Jiří Bauer (-), 35. Josef Žižka (Martin Grlický), 38. Jakub Mendrek (Jiří Bauer), 38. David Coufal (Vít Hrubý) - 13. Martin Poláček (Matyáš Krebner), 16. Jakub Šárka (Martin Kisugite), 18. Radek Mandík (Tomáš Kindl), 21. Lukáš Kuncman (Vojtěch Bagin

rozhodčí: Pavel Kačer - Ondřej Vašíček
vyloučení: 2:2, využití: 1:1 
diváků: 435 
zásahy brankářů: Filip Kuhn 12 – Ivan Ponomarev 21;

tahejsnami-web-–-kopie.png