Body zůstaly v podještědí

Po páteční prohře s Ostravou asi Buldoci neměli lehké spaní. Jedna z jejich nočních můr mohla vypadat následovně. Časomíra v Liberci ukazuje čas 59:57, skóre 4-3 pro domácí. Hráči v černém rozehrávají volný úder na polovině hřiště… Bohužel, nejde o špatný sen, ale o realitu z konce utkání devátého kola.
Přitom do utkání s navrátilcem do ligy z města pod Ještědem nevstoupili Buldoci špatně. Už ve 4. minutě dobře zakombinovala první formace, Coufal se natlačil od pravého mantinelu před branku a jeho střelu, jež se odrazila od levé tyče, dorazil všudypřítomný Hrubý. Liberec se až do poloviny první třetiny spíše pouze bránil, ale hned ze své první vážnější akce skóroval. Brněnská obrana nedokázala zachytit rychlý brejk Saláta a ten chytře přehodil Sekaninu. Vedení hostům vrátila přesilová hra v minutě 15. Bauer si párkrát vyměnil míček s Juhaňákem na vrcholu přesilovkové formace, vyběhl od mantinelu na střed a zavěsil nad rameno domácího brankáře. Ani ne za 30 vteřin ale domácí znovu srovnali. Od půlky pálil Strobach, vyražený míček Sekaninou uklidil do brány znovu nehlídaný Salát. Na konci třetiny se do šance dostával Koutný, ale liberecká obrana stačila na poslední chvíli zablokovat jeho střelu z levé strany.

Druhé dějství začalo podobně jako první. Buldoci kombinovali a svírali Liberec na jeho obranné polovině. Pěknou kombinaci ve 24. minutě zakončil v pádu efektně Coufal a hosté šli po třetí v utkání do vedení. Od nějaké 27. minuty ale převzali iniciativu spíše domácí. Brno se zatáhlo hluboko na svou polovinu a Liberec toho využíval k častým střelám z dálky. Z počátku vše stíhal řešit Sekanina, ale ke konci třetiny v 37. minutě už neměl nárok na střelu Klucha z pravé strany, jež se odrazila od bližší tyče. Na konci přežila brněnská obrana infarktové střídání, kdy šlo na Sekaninu snad 5 projektilů během necelé minuty.

Nastolený trend z druhé třetiny bohužel pokračoval i v periodě třetí. Brno bylo čím dále pasivnější a k ohrožení soupeřovy branky se dostávalo jen sporadicky. Nejlépe to dokumentovala asi přesilovka hostů po zbytečném faulu Ferdana. Brno se dostalo k balónku poprvé asi po uplynutí 70 vteřin z vyměřených 120. A za zbylých 50 se nedokázalo propracovat ke kloudné střele. A tak se čekalo, kdy se ujme nějaká z nebezpečných střel domácích. K tomu došlo ve 49. minutě, kdy natáhl na polovině od levého mantinelu Strobach a vymetl pravý horní roh za nic nevidícím Sekaninou. Brno se snažilo najít odpověď, ale nedokázalo domácí dostat pod souvislejší tlak. Nebezpečné situace tak vznikaly spíše před hostující brankou. Minutu a půl před koncem se odhodlali hosté ke hře bez brankáře, dostali se sice k několika střelám, ale vše dokázal vykrýt domácí hrdina Vaněček po případě blokující obrana.
Liberec tedy získal v souboji s Buldoky tři body. Ačkoli by si to nikdo před utkáním nedokázal připustit, byl v utkání lepší a plný počet bodů bral zaslouženě. Buldoci momentálně mají na kontě tři prohry za sebou. A pokud se chtějí i po 19. v řadě dostat do play-off, musí nyní najít cestu, jak zahájit minimálně stejně dlouhou sérii výher.


venkovni_30-10-01.png

tahejsnami-web-–-kopie.png