Áčko na tatran bohužel nestačilo

V rámci 24. kola nejvyšší české florbalové soutěže se Buldoci utkali s Tatranem Střešovice.
Zápas začal podle očekávání velice opatrně z obou stran, svědčí o tom i fakt, že první střelu na bránu vyslal Tatran až v 6. minutě, tu ovšem Bartek s ledovým klidem zlikvidoval. Tatran v obléhání domácí svatyně pokračoval, ale Bartek všechny pokusy o změnu skóre odmítal. Naopak domácí dostali dobrou šanci na otevření skóre v 11. minutě, když byl na dvě minuty vyloučen Švéda. Přesilovku sice buldoci nevyužili, ale i tak udeřili jako první. V 15. minutě se po rychlém brejku přesně trefil Adam Konečný. Zhruba za 2 minuty jsme ale byli opět svědky vyrovnaného skóre. Po přihrávce Ullmana překvapil Barteka Jakub Kolísko, a do šaten se tak odcházelo za vyrovnaného skóre.

Buldoci sice druhou třetinu začali vyhraným buly, ale poté vzal osud druhé dvacetiminutovky do rukou Tatran. Téměř pět minut bránil Pražanům v další radosti brankář Bartek, ovšem Na střelu Filipa Langer již byl krátký. Na další gól fanoušci nečekali dlouho, bohužel pro ty domácí ale po 14 vteřinách opět skóroval Tatran, Pavel Sládeček dokázala Barteka překonat střelou na bližší tyč. Tatran v tlaku i nadále pokračoval a ve 29. minutě zvyšoval na rozdíl branek opět Filip Langer. Tatran i nadále ovládal tempo zápasu a buldoci se snažili těžit z brejkových příležitostí. Do konce prostřední části zápasu už jsme však neviděli žádnou gólovou situaci.

Skutečnost že první minuty třetiny se hrály velmi opatrně platila pouze v první dvacetiminutovce. Chvíli po začátku poslední periody totiž ve 42. minutě opět hosté rozvlnili síť za domácím gólmanem, tentokrát se po přihrávce Langera přesně trefil Milan Meliš. Střešovice přijely do Brna v dobré formě, a bylo vidět jak je každý přidaný gól ještě více hnal kupředu, po dalším souvislejším tlaku totiž už na 6:1 zvyšoval Jonáš Kreysa, opět asistoval u gólu Filip Langer, který si za celý zápas připsal do bodování 4 body za dvě branky a dvě přesné přihrávky. Buldokům už se utkání nijak zdramatizovat nepovedlo, a tak si sebou do hlavního město odváží body Tatran.

DSC08798.jpg

-Filip Volovec