A-tým v pardubicích vybojoval vítězství

K velmi důležitému utkání 17. kola Tipsport Superligy zajížděli Buldoci na půdu Pardubic. V místní hale v Dašické ulici se střetly týmy, jež dělilo v tabulce pouhých šest bodů. Zatímco Pardubice se chtěly přiblížit příčkám zaručujícím play-off, Buldoci chtěli svou pozici v elitní osmičce uhájit a udělat si na pronásledovatele nějaký náskok. 
Vzhledem k situaci v tabulce předváděly oba týmy z počátku spíše florbal „nechci udělat chybu“. Ve 4. minutě ale hosté naprosto propadli při bránění standartní situace na polovině hřiště, Teichman našel úplně volného Krigovského a ten střílel do odkryté klece. Hned v následujícím střídání si Brňané vytvořili tlak, z něhož pramenilo vyloučení domácího Kourka po faulu na Bauera. Hosté více než minutu obléhali branku Levínského, až to vzal na sebe Koutný a po výjezdu od pravého mantinelu prostřelil vše. Poté se Buldoci dostali ke své nátlakové hře a vytvořili si několik nebezpečných šancí, ale žádnou z nich nevyužili. V desáté minutě ale fatálně chybovali v rozehrávce a dvojice Pakosta -  Teichman využila se štěstím samostatný únik. Navíc, za dvě minuty šel odpykat Nonn trest za špatné střídání a Pardubice mohly navýšit, ale k vážnější šanci se nedostaly. Po vypršení trestu se nejdříve k velké Šanci dostal Černoch, ale svůj blafák nedotáhl. Vyrovnání zařídil Tichý, když se od pravého mantinelu pustil mezi dva obránce na střed a pod pravou rukou Levínského procedil míček do brány. Buldoci by určitě remízový stav po první třetině brali, ale minutku před koncem rozehráli chytře volný úder z rohu Koutný a zakončující navrátilec do sestavy Ondráček, takže první část nakonec skončila výsledkem 2:3.

Vstup do druhé části si Buldoci sami pokazili. Už v čase 21:42 zachytil na půlce nepřesnou rozehrávku Němeček a připravil gól pro Dleska. Stejnou zbraní oplatili Budloci domácím v polovině třetiny. Míček se v brejku dostal až k volnému Ondráčkovi, jehož střelu do odkryté branky zachytil v leže domácí obránce a tak nemohlo následovat nic jiného než trestné střílení. K jeho exekuci se postavil právě Ondráček a s jistotou přelstil domácího strážce svatyně. Buldoci ale tenisovou terminologií vyrobili hned za dvě minuty další nevynucenou chybu. Rozehrávku křížem z vlastního pásma zachytil domácí Pakosta a střelou pod ruku Kuhna vyrovnal na 4:4. I podruhé šli nakonec Buldoci do kabin s vedením. Kadlec zablokoval akci soupeře na své polovině, potáhl míček středem do otevřené obrany a posunuli napravo na Juhaňáka, který z první překonal Levínského.

Ve třetím dějství se už Buldoci tolik nedostávali k napadání, ale zato nepouštěli soupeře skoro vůbec ke střelám na branku Kuhna. Do obrovské šance vyslal Coufala Koutný, ale brněnská třináctka v samostatném úniku přestřelila. V čase 50:40 předvedl své umění Kuhn, když nejprve zachytil střelu domácích a poté přesným výhozem vyslal do samostatného úniku Kadlece, který překonal Levínského do pravého horního rohu. Dvoubrankové vedení ale hosté moc dlouho neudrželi. Oubrecht zachytil na půlce rodící se rychlý brejk a jeho střela mířící vedle se od těla Kourka odrazila za bezmocného Kuhna. A tak bylo jasné, že zápas přinese drama až do poledních vteřin. Největší šanci na vyrovnání měl Zozulák, když v závaru před brankou trefil poskakující míček, ale jeho pokus šel těsně nad. Více než dvě minuty před koncem zkusili domácí hru v šesti, ale dostávali se pouze k pokusům z velké dálky. Utkání nakonec definitivně rozhodla sporná situace, kdy nahození z dálky zasáhlo zřejmě někoho z brněnských obránců do ruky, a z následné protiakce vstřelil pojistku do prázdné branky Coufal.



16113102_1184990134947871_1787093472143413440_o.jpg

tahejsnami-web-–-kopie.png