A-tým bral na Open Game stříbro

Po Ostrava Cupu se mužský A-tým v rámci přípravy zúčastnil dalšího turnaje. Tentokrát brněnského Open Game. Buldoci zde po loňském vítězství vybojovali stříbrné medaile. Až ve finále totiž nestačili na výběrový tým Zug Selection, doplněný o hráče se zkušenostmi z finské, či švédské nejvyšší soutěže. 
Poturnajové hodnocení poskytl Rosťa Kohút

Rosťo, na co jste se na turnaji zaměřovali?
Odehráli jsme dalších devět zápasů - dva zápasy denně, což je velmi efektivní a zároveň jsme měli dostatečný prostor pro regeneraci. Mohli jsme s hráči na turnaji pracovat intenzivně. Ta práce se projeví hlavně v herní části letní přípravy, která začíná na konci července. 
V základní skupině jsme opět zkoušeli různé varianty postupného útoku a  kombinací osobní obrany a zónového pressingu, což byl nejdůležitější cíl.  Tým byl až na tři hráče stejný jako v Ostravě, takže jsme navazovali na to, co se nám podařilo nastavit v Ostravě. V play-off už jsme hráli to, co hráčům nejvíce vyhovuje, tak aby byli v klidu a šli na hřiště sami za sebe. Tento postup jsme zvolili proto, abychom splnili druhý cíl, který byl postoupit do finále, abychom celou tuhle víkendovou přípravu zakončili těžkou prověrkou.
 
Ve finále jste se potkali s docela zajímavým soupeřem.

Do finále jsme se probojovali se švýcarským Zugem Selection, jenž byl doplněn o hráče z finska a švédska - např.  Švédy Billyho Nilssona (dvojnásobný mistr Švédska, vítěz Champions Cupu a nejlepší střelec a útočník švédské Superligy za rok 2014/2015 pozn. redakce), Johana von der Pahlena a Fina Akiho Hietanena. 
Odehráli jsme vyrovnaný zápas, který nakonec rozhodl právě jeden z výše jmenovaných - Billy Nilsson, kterému se povedlo dát v zápase čtyři branky (celkem na turnaji 39 b. v 10 zápasech pozn. redakce)

Jak bude příprava pokračovat?
Větší polovinu července budou mít hráči volno a individuální plán. Potom začíná příprava v hale. To už bychom měli být kompletní a začít s ostrou přípravou na novou sezónu.