Ženy A o víkendu vybojovaly na domácím hřišti 6 bodů!

K sobotnímu utkání zavítal do Brna tým FTC Vysoké Mýto. Zpočátku byla hra opatrná z obou stran, což se však změnilo na začátku páté minuty, kdy skóre otevřel soupeř. I přes občasné šance na obou stranách se do konce první třetiny nepodařilo žádnému z týmů vstřelit branku, a tak se do šaten odcházelo za nepříznivého stavu pro Brno.
Druhá třetina se nesla v rychlém tempu. Domácí tým atakoval bránu soupeře a snažil se obrátit nepříznivé skóre ve svůj prospěch. Vytažená hra hráček Brna umožnila soupeři únik, ze kterého skóroval. Buldočky to však nezastavilo a za podpory fanoušků se snažily s utkáním něco udělat. Tato snaha začala brzo přinášet „ovoce“. Po nenápadné situaci, která započala standartní situací v rohu se Dostálová zorientovala a našla před bránou volnou Honcovou, která přesnou střelou z první otevřela skóre na straně domácích. Následně však po chybě na straně Brna soupeř opět navyšoval svoje vedení (1:3). Poté se po rozehrávce Brna, která směřovala mimo bránu míčku ujala Žáková, která střelou od mantinelu snížila brankový rozdíl na (2:3). Na konci druhé třetiny, která byla bohatá na branky se v poslední minutě prosadila Dostálová a skóre se tak vyrovnalo (3:3).
V poslední části byla hra velice napínavá. Ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu, ale zároveň se snažil všemi silami utkání vybojovat. Necelých pět minut před koncem z rohu hřiště našla Krejčíková před bránou Žákovou, která nekompromisně vymetla horní roh brány (4:3). Do konce zápasu pak Brno nedovolilo soupeři žádný větší útok, a tak si domácí hráčky připsaly do tabulky cenné tři body.

branky (asistence): 28:28 Kateřina Honcová (Yvona Dostálová), 34:49 Michaela Žáková, 39:36 Yvona Dostálová, 55:20 Michaela Žáková (Petra Krejčíková)
itelligence Bulldogs Brno vs. FTC Vysoké Mýto 4:3


Nedělní utkání se neslo v jiném duchu. Soupeřky z týmu FBC Hranice přijely do Brna ve značně okleštěné sestavě, a to bylo znát i na hře. Již krátce po začátku utkání skóre otevřely domácí po střele Žákové (Boberová). O chvíli později si Boberová po standardní situaci připsala druhou asistenci, když našla Honcovou, která vstřelila druhou branku na straně Brna. Poté se po chybě v obraně domácích míčku chopil tým Hranic a snížil na (2:1). Buldočky to však nijak neovlivnilo a pokračovaly ve hře na polovině soupeře. Ještě před ukončením první části vstřelila branku Detková, po hezké nahrávce zpoza brány od Tomanové.
Druhá a třetí třetina probíhala spíše v režii Brna. Domácí hráčky tlačily na soupeřky a hezkými kombinacemi si vytvářely šance, které byly zastaveny až díky skvěle chytající hostující gólmance. Konečné skóre 6:1 však jasně hovoří o převaze domácích na hřišti.

branky (asistence): 03:32 Michaela Žáková (Jana Boberová), 05:42 Kateřina Honcová (Jana Boberová), 13:38 Linda Detková (Tereza Tomanová), 25:43 Michaela Žáková (Tamara Pevná), 45:08 Pavla Trnková (Linda Detková), 59:05 Hana Štěrbová (Kateřina Honcová)
itelligence Bulldogs Brno vs. FBC Hranice 6:1