Ženy a jejich jihlavské nezáváhání-zaváhání

Ženskému A-týmu do konce základní hrací částí zbývá jen pár hracích víkendů. V uplynulém víkendu odehrály zápasy proti oběma Jihlavským celkům. V sobotu, na domácí ploše proti tabulkově silnějšímu SK  a v neděli je čekala brzká ranní cesta do Dolní Cerekve, kde je už v 10:00 čekal zpas proti FBŠ. 

Sk má za sebou skorově vyrovnaná utkání s každým soupeřem a tak se předpokládalo že i sobotní utkání bude vyrovnané až do konce zápasu. Naopak když se poohlédneme po vzájemných zápase Buldoček proti FBŠ tak skóre 9:1 a 20:0 pro Brňačky v uplnynulých zápasech by napovídalo další gólově bohaté utkání ze strany Bulldogs.

Jak to tedy minulý víkend dopadlo Vám přiblíží nejmladší hráčky ženského týmu - juniorky Veronika Pohldoková a Aneta Vlachová.
Sobota 20.1.2018 iBB vs. SK Jihlava (9:3)

Zápas začal ve vysokém tempu s šancemi na obou stranách. Jako první ji v 9 minutě využívá hráčka Brna Štěrbová (Obrovská), ke které se o dvě minuty později přidává Dostálová (Štěrbová) a navyšuje tím skóre. Jihlava si bere oddechový čas, po kterém praktikuje osobní obranu. S ní si Brno dokáže poradit a většinu času má balón na hokejkách. Po začátku druhé třetiny se Brno drží v útočném pásmu a v čase 21:42 přidává další branku Žáková (Detková). Odpověď na sebe nenechává dlouho čekat a po necelé minutě Jihlava snižuje. Gól Jihlavu namotivoval, možná až přemotivoval, jelikož faulují a poskytují Brnu trestné střílení. To proměňuje Žáková. V dalších minutách se hra přelévá ze strany na stranu a vidíme další 3 góly, dva na straně Jihlavy, jeden na straně Brna - Bachratá. Také trestné střílení, tentokrát po faulu Brna, které nebylo proměněno, stejně tak jako následující přesilovka. Do konce třetiny zbývá minuta a půl a Brno je znovu oslabeno. Třetí třetinu tedy zahajuje v počtu 4 hráčů v poli. Oslabení překonává a ve 45. minutě přidává další gól Dostálová (Pohlodková). V následujících minutách září brněnská brankářka Dvořáčková a Brno si bere oddechový čas. V zápětí, po výjezdu od mantinelu, se mezi 3 tyče znovu strefuje Dostálová. Brno se zdá aktivnější, drží se na balónku a v 57. minutě navyšuje skóre tentokrát Domonkosová (Pohlodková). O necelé 2 minuty později, svým čtvrtým gólem, ukončuje zápas Dostálová (Domonkosová). Konečný stav 9:3.

Neděle iBB vs. FBŠ Jihlava 4:2
 
Na začatku zápasu vidíme jen vzájemne oťukávání . Ve 4minutě první branku střelila Veronika Pohlodková (Žáková). V čase 09:29 přesilovka Buldoček , byla vyloučena hračka z Jihlavy za sekaní . Buldočky přesilovku nevyužily . V čase 12:22 byla vyloučena IBB Tamara Pevná 2 minuty za blokovaní hokejky . Bylo nařízeno trestné střilení družstva Jihlavy , které hračka nepromněnila . Po úspěšné ubraněném oslabení nastřelily Buldočky tyčku . V poslední minutě 1 .třetiny střílí hráčka Dostalová (Žaková) branku do pravého růžku .Poprvní třetině vedou 2:0 . 
Záčatkem druhé třetiny bylo tempo na obou stranách utahané , po chybě Jihlavské obrany stříli branku Žáková (Detková).Buldočky se opět dostávají do tempa ,ale vyloučení Knotkové oslabuje tým .Přesilovku Buldočky úspěšně ubránily. První branka Jilhavy padla až v čase 26:03 . A v čase 33:38 si neštastně hází gol do vlatní branky brankářka Marková. Hra se přelévá ze strany na stranu . Buldočí ženy ne a ne překonat  ,,beton" Jihlavy. Konec druhé třetiny 1:2.
Začátkem třetí třetiny  vyloučení na buldočí straně Koláčková 2 minuty za sekání. Domacím se nepodařílo přesilovku využít .V čase 47:21 jsi buldočí ženy zahrály opět přesilovku ale bez úspěchu .Až v čase 56:09 přízemní střelou hráčka Buldoček Koláčková(Boberová) překonala brankářku Jihlavy . Buldočky odjíždí z výhrou 2:4