Ženy A: Finále je za dveřmi! Rozhovor mládí vs. zkušenosti!

Ženy v pondělí po infarktovém závěru úspěšně ukončily semifinálové boje s Mladou Boleslaví. Celá série zápasů byla vyrovnaná. Ve druhém utkání musely o vítězi rozhodnout nájezdy a ve třetím , rozhodujícím utkání prodloužení, které si Buldočky vynutily až sedm vteřin před koncem 3. třetiny, kdy po trestném střílení srovnala stav zápasu Michaela Žáková.

Vyzpovídali jsme pro Vás dnes dvě z našich hráček, a to nejmladší, obránkyni Veroniku Pohlodkovou a pak nejzkušenější z žen, útočnici Yvonu Dostálovou.
 
Jaká byla Vaše první myšlenka, když Míša srovnala zápas?
Verča:  Popravdě, já ani nevím. Ve chvíli, kdy Míša dokázala rozvlnit síťku, se ve mně vystřídalo strašně moc pocitů. Ale asi jedna z prvních myšlenek byla naděje na obrat. Myšlenka, že se snad štěstíčko přelévá na naši stranu, a že bychom mohli zápas dotáhnout do vítězného konce.
Yvonka: Byl to pocit naprosté euforie!!! A myšlenka, že nic není ztraceno ani 7 sekund před koncem.

Co pro Vás znamená postup do finále první ligy?
Verča:  Pro mě je to něco úžasného. Loni už jsem měla šanci „nasávat“ atmosféru play-off. Ale letos, když stabilně hraju, tak jsem plně pochopila význam známé poučky, že play-off je úplně jiná soutěž. Je to tak, nervy pracují, hra je rychlejší, tvrdší… Pro mě to znamená spoustu nových zkušeností a zážitků. Takže jsem strašně ráda, že jsme se sem dostaly a věřím, že ukážeme, co je to tým, budeme makat jedna za druhou až do posledního hvizdu rozhodčích a doufejme, že i štěstí bude stát na naší straně a dojdeme k vytouženému cíli.
Yvonka: Znamená to pro mě to, že si zahrajeme  určitě skvělé a vyrovnané zápasy s vysokým nasazením (na což se velice těším) a samozřejmě je tu jistá šance dosáhnout vytoužené mety  :)

Jak hodnotíte semifinálovou sérii s Mladou Boleslaví?
Verča: Určitě jsem čekala, že tato série bude vyrovnaná a těžká. Přece jenom se západní divizí v sezóně nehrajeme a tak jsme kromě pár videí ze základní části nevěděly co čekat, co do play-off  mohla Boleslav změnit. Zápasy proběhly tři ve čtyřech dnech, což bylo náročné nejen fyzicky, ale hlavně psychicky. Také nám nepomohla ztráta prvního bodu série na domácí půdě a dorovnání skvěle rozehraného zápasu v Boleslavi. Ale dokázaly jsme se semknout a tuto sérii nakonec vyhrát, za což jsem ráda.
Yvonka: Zápasy s Bolkou byly v některých pasážích nervově vypjaté :)) a celkově divácky dost atraktivní. Boleslav nám byla dobrým soupeřem a nedala nám nic zadarmo. V určitých situacích už to nevypadalo úplně dobře, ale díky týmovému duchu a za přispění potřebného štěstí jsme se dokázaly dostat až do finále, za což jsem neskutečně ráda :)


Veru, jsi ještě juniorka, ale už celou sezónu jsi stabilní hráčkou ženského kádru, jak zvládáš stres při utkáních play-off? Jsi nervózní nebo naopak býváš klidná?
Pomáhají ti zkušenější spoluhráčky?
Já jsem nervózní vždy. :D Každý zápas je jiný a v žádném nechci udělat chybu, protože ta může být fatální a ukončit sezónu celému týmu. Takže nervozita se určitě v každém dalším zápase play-off násobí. A abych odpověděla na druhou část tvé otázky, tak ano, v kabině jsou hráčky, které umí ve správnou chvíli podpořit nejen své mladší spoluhráčky, ale povzbudit a namotivovat celý tým. Mě osobně to pomáhá a myslím si, že v takhle vypjatých zápasech by to ani bez takových hráčů nešlo.
A jak to máš Yvonko ty? Jsi už zkušená hráčka, která má za sebou řádku play-off sérií. Jak prožíváš takto vypjaté zápasy? Co by si mladším spoluhráčkám poradila?
Vypjaté zápasy mě dost baví a motivují k tomu, abych na hřišti nechala úplně vše. V takových situacích nervozitu vnímám spíše zpočátku, ale jakmile se začne hrát, jde vše stranou a člověk se pak soustředí pouze a jen na hru. Mladším spoluhráčkám bych poradila snad jen to, aby neřešily, proti komu hrají nebo v jaké fázi sezóny se nachází. Florbalem se musí bavit a to ostatní pak už přijde samo :)


Prozradíte nám, jaké máte rituály před takto důležitými zápasy? 
Verča: Já rituály v podstatě žádné nemám. Jsou věci, které bych si na zápas nerada zapomněla, ale to je tak asi vše. :D
Yvonka: Top secret :D Co se týče rituálů, mám jen společné s týmem a ty bych nerada prozrazovala :-) Můžu jen naznačit, že se týkají části oblečení, pokřiku a jídla. Žádných vyloženě vlastních si nejsem vědoma.
 
Je něco, co byste chtěly vzkázat fanouškům?
Verča: Fanouškům bych určitě chtěla poděkovat nejen za atmosféru, kterou vytvořili na semifinálových zápasech, ale také za podporu v celé sezóně. A ráda bych je pozvala na finálový zápas, který bude určitě hodně náročný a vyrovnaný a jejich podporu budeme potřebovat.
Yvonka: Fanouškům bych v prvé řadě chtěla strašně moc poděkovat za dosavadní podporu na všech zápasech v celé sezóně. Vždy nás ženou neskutečně dopředu a jsou v podstatě naším šestým hráčem na hřišti. Byla bych velice ráda, kdyby jich na finálové zápasy přišlo co nejvíce a vytvořili tak bouřlivou atmosféru a pomohli nám dotáhnout sezónu do vítězného konce :-)
 
Dokáží ženy ukončit úspěšně sezónu a postoupit do nejvyšší soutěže? Přijďte se podívat na finálové utkání v neděli v 16:00 na SH Sportpoint.