Úspěšní dorostenci

Letošní sezóna skončila i dorostencům, kteří ji zakončili skvělým výkonem na závěrečném MČR v Ostravě, kde obsadili krásné 4. místo a stali se nejlepším týmem na celé Moravě!
Po úspěšně zvládnuté základní části letošního ročníku dorostenecké 1. ligy, ve které se Buldoci umístili na 2. místě jen s dvěma porážkami proti ostravskému FBC, následoval postup do kvalifikace na MČR
. Tuto událost hostila Ostrava, jakožto vítěz základní části. Naši dorostenci zde změřili své síly s Pardubicemi, Hradcem Králové a Milevskem. Bilan
ce 2 výhry a 1 porážka znamenala vysněný postup na finálový turnaj MČR, které se letos konalo stejně jako kvalifikace v Ostravě. 
 
Soupeřem pro klíčovou čtvrtfinálovou bitvu se stala dorostencům již dobře známá pražská Bohemka. Tým, který v minulosti vyhrál několikrát celý turnaj a loni obsadil bronz. Buldoci se na dvojzápas vydali o den dříve, aby načerpali síly pospolu v dějišti mistrovství.
V sobotu dopoledne se šlo do tuhého a začal čtvrtfinálový duel s Bohemians, který určil, zda bude sezóna úspěšná nebo nikoliv.
První zápas začali lépe Buldoci, když se rychle dostali do dvoubrankového vedení po brankách Černovického. Od druhé třetiny ale hra dorostenců polevila a Bohemka trestala. Nejprve snížila na 2:1 a v poslední třetině se dočkala zaslouženého vyrovnání. Buldokům utekl slibný náskok mezi prsty a týmy se rozešly s remízou 2:2. 
Odpolední odveta tak byla o to zajímavější, jelikož se začínalo od nuly a ani jeden z týmů nemohl těžit z náskoku. Od začátku jsme byli svědky opatrného boje, nikdo nechtě udělat chybu. Avšak první chybu udělali Buldoci a Bohemians šli do vedení.
Po inkasované brance se naši tlačili do branky, vytvořili řadu šancí, ale ne a ne vstřelit 
 ranku. Nakonec přišlo vyrovnání a poté i obrat. Už se schylovalo k vítězství, ale tři minuty před koncem schladil Buldoky vyrovnávací gól a šlo se do nájezdů.V nich byli Buldoci šťastnějším týmem a dokázali něco neuvěřitelného, postup přes Bohemku do semifinále MČR!

 30727804_1708937195822176_7413790340957601792_n.jpgNedělní dopoledne mělo na programu semifinále proti favoritovi z Ústí. První lajna soup
eře byla plná juniorských reprezentantů a tak čekal naše dorostence těžký boj. Do zápasu vstoupili lépe Ústečtí, když si vyrobili vedení 2:0 a v klidu kontrolovali výsledek. V polovině zápasu ale zahrozila dvojice Fajt-Gold, která vyrovnala skóre na 2:2. Buldoci dostali Ústí pod velký tlak, neproměnili nájezd a přesilovku pět na tři. To se stalo klíčovým momentem, jelikož následně odskoč
ili florbalisti Ústí na rozdíl dvou branek a i přes kontaktní branku Golda si dokázali výsledek pohlídat a postoupit do finále.
Na naše dorostence zbyla bitva o bronz proti Mladé Boleslavi. Na obou týmech byla znát velká únava, takže jsme nebyli svědky krásného 
florbalu. Boleslav se dostala do vedení po využité přesilovce a to bylo vše, co jí stačilo. Buldoci naráželi na skvělého brankáře, spálili několik gólových šancí. Do přestávky stihli vyrovnat na 1:1 a tento stav vydržel až do prodloužení. Tam už to bylo  pravdu kdo z koho, protože ani jeden z týmů neměl energii na rychlou hru. Bohužel pro Buldoky to byla Mladá Boleslav
, která využila jeden ze svých útoků a vybojovala gólem v prodloužení bronzové 
medaile.
 
Pro naše dorostence skončila dlouhá sezóna na 4. místě, což je jeden z nejlepších výsledků v historii klubu a po zásluze nám patří titul nejlepšího celku na Moravě.
 

Ahoj Rosťo, úspěch celého týmu stojí za tebou, jak ty hodnotíš tuto náročnou sezónu?

Ahoj, rozdělil bych ji na tři části. V první části sezóny jsme čerpali z výborné letní přípravy, ve které jsme se posunuli v kondici, zlepšili obranu, sehráli jsme se a hlavně jsme vytvořili silný kolektiv, který při sobě drží a umí vyhrávat.  Ve druhé části sezóny jsme zhruba 2 měsíce řešili zdravotní potíže v týmu, díky kterým nám na tréninzích chybělo až 15 hráčů. Začali jsme se herně trápit protože chyběla kondice a sehranost. I přes to jsme dokázali držet sérii neporazitelnosti v podstatě až do března. Myslím si, že se také negativně projevilo moje větší vytížení v klubu. Snažil jsem se fungovat na 100%, ale vím, že jsem ze sebe nevydal to co v první
části sezóny. Ve 
třetí části sezóny jsme mobilizovali veškerou energií do přípravy na play-off, kterého jsem se nemohl na začátku zúčastnit. Jsem rád, že se nám podařilo i přes velkou marodku dojít mezi 4 nejlepší týmy v ČR, ale upřímně jsme měli i na více. Na závěr bych chtěl napsat, že úspěch nejde pouze za mnou, ale hlavně za hráči a realizačním týmem. V celé sezóně se o tým perfektně staral také Machec, Marťa a Milan. V kvalifikaci jde postup hlavně za Gábou, K
onym a Machecem. V následném play-off jsme těžili z širokého realizačního týmu, kdy jsme si mohli dovolit rozdělit si role a úkoly.
 

Postup na MČR a ještě krásné 4. místo. Jak bys zhodnotil závěrečný víkend v Ostravě?

V sérií s oslabenou Bohemkou jsme byli lepším týmem. 
Myslím že se nemusely jet nájezdy ve kterých vyhrál šťastnější tým . Ve vyrovnaném semifinále jsme podali výborný výkon, který ale na silné Ústi nestačil. Zápas rozhodly přesilovky. V zápase o třetí místo jsme mohli v prvních dvou třetinách rozhodnout.
Následně nám došly síly a soupeř v prodloužení rozhodl. V tu chvíli jsme byli všichni zklamaní, ale myslím že krásné čtvrté místo ještě doceníme.


Adame, pro vás už byl velký úspěch postup na samotné mčr, takže jak jsi vnímal čtvrtfinále p
roti Bohemce?

Jak už to bývá, MČR je vrcholem dorosteneckého florbalu a jinak celé sezóny. Čtvrtfinálová utkání proti Bohemce jsem vnímal jako jedno z nejdůležitějších a zlomových utkání. Tuším, že 2x po sobě se s Bohemkou vypadlo a právě tento rok jsme prolomili led a společně tahali za jeden provaz. Byla to nejnapínavější série ze všech zápasů, které podle mě naši hráči odehráli. Tím, že jsme vyhráli, jsme se posunuli zase o krok dál.


Po rozhodujícím nájezdu propukla obrovská radost, mohl bys nám prozradit, co se všechno dělo?

Nájezdy jsou vždy loterie, vnímal jsem to spíše jako bonus k jinak skvěle odehranému zápasu. Viděl jsem spoustu emocí a užíval si tento skvělý pocit. Viděl jsem najednou, jak všem spadl kámen ze srdce a mohlo se jít společně slavit. Tyto chvíle jako trenérbych chtěl opakovat pořád.

30704730_1708937102488852_7740993198813609984_n-(1).jpg
30704408_1708937095822186_6185603223865262080_n.jpg30706206_1708937622488800_588564438294986752_n.jpg30726464_1708937159155513_1501776774365708288_n.jpg