Tichá voda břehy mele...

Říká se, že tichá voda břehy mele… Tohle rčení přesně sedí na novou akvizici v dresu brněnských Bulldogs – Milana Tichého. V civilním životě klidný sympaťák, na hřišti nesmlouvavý tvrďák se s námi podělil o své první dojmy v novém působišti.
Kdy a kde jsi začal hrát florbal? Mohl bys vypíchnout klíčové momenty své dosavadní kariéry?
Florbal jsem začal hrát o něco později, než většina současných florbalistů. Do prvních zápasů jsem zasáhl ve věku patnácti, možná dokonce šestnácti let. Do té doby jsem hrál lední hokej, který jsem provozoval bezmála deset let. A co se týče místa, kde jsem s florbalem začínal, tak to byla Česká Lípa.
Klíčové momenty kariéry? Abych byl upřímný, mnoha úspěchů jsem na florbalovém poli zatím nedosáhl, proto volím postup s Českou Lípou do 1.ligy, i když už mi to přijde jako pravěk. J
 
Co Tě přivedlo do Brna?
Do Brna mě přivedl samozřejmě florbal, dále možnost pokračování ve studiu na Masarykově Univerzitě a v neposlední řadě i možnost poznat nové lidi a nové prostředí.
 
S Českou Lípou jste několik sezón po sobě bojovali na špici 1. ligy. Můžeš porovnat zázemí prvoligového a superligového oddílu?
Zázemí se určitě liší, neřekl bych však, že přímo diametrálně. Florbal je v tomto ohledu v našich končinách stále na poměrně slabé úrovni a myslím si, že se to celkově změní až časem a s přítokem více investic ze strany sponzorů, kteří poznají, že se do tohoto rychle se rozvíjejícího sportu vyplatí investovat.
 
Vidíš nějaký zásadní rozdíl v trénincích oproti tomu, na co jsi byl zvyklý z České Lípy?
Rozdíl v trénincích naopak diametrální vidím. Především v počtu hráčů, ve kterých se trénuje. Od toho se samozřejmě odvíjí nasazení hráčů v celém tréninku, hraje se naplno a každý trénink výborně simuluje herní vytížení a staví nás do těžkých herních situací i v tréninkové jednotce.
 
Jaký styl hry od Tebe může brněnské publikum očekávat?
Co se herního stylu týče, tak bych chtěl hrát tak, abych co nejlépe pomohl k úspěchu týmu. To je myslím to jediné, na čem záleží.
 
Jaké jsou Tvé záliby mimo florbal?
Mezi mé záliby patří sport a to v obecném měřítku. Když bych si měl ale vybrat další řekněme tři sporty, kterým se nejraději věnuji mimo florbalu, tak je to hokej, tenis a plavání. Vášnivě sleduji zámořskou NHL a libuji si ve všemožných statistikách, přestupech a zajímavostech z této soutěže. Díky téměř každodennímu sledování sestřihů z nočních zápasů mám v paměti téměř všechna čísla dresů troufám si říct všech hráčů této soutěže. Spousta mých kamarádů se často diví, jak si to můžu vůbec pamatovat. J
 
V Brně bydlíš na bytě s několika spoluhráči. Jsi mezi nimi nejstarší. Musíš je nějak umravňovat? Rozdělil jsi jim služby na úklid?
Umravňovat jsem je zatím nemusel, všichni jsme dospělí lidé a měli bychom se umět chovat slušně. Služby na úklid jsem však rozdělil. J
 
Jsi velkým znalcem seriálu Okresní přebor. Vidíš nějaké podobnosti mezi brněnskými trenéry a legendárním Pepíkem Hnátkem?
Velkým znalcem jsem, mohl bych to z fleku dabovat J. Příliš podobností nevidím, protože jak Pepík Hnátek, tak v seriálu Jirka Luňák (což vlastně není žádnej trenér, nemá licenci) jsou naprostými fanatiky ve svém oboru, to Honza ani Rosťa rozhodně nejsou. Nebo doteď jsem to u nich nezpozoroval. J