St. žáci sjednotili před MČR účes

Starší žáci se připravují na nadcházející MČR, které se uskuteční 6.-8.5. v Ústí n. Labem. Kromě fyzičky a florbalových dovedností ladí také teamovou image. Co na to říkají rodiče, nebo trenéři jsme se zeptali jednoho z nich, Radima Komínka. 
Radime, koho napadlo nabarvit si vlasy a proč?
Nevím, kdo z kluků byl hlavním iniciátorem. Ke mně se informace dostala jako rozhodnutí šatny. Dospělí si na konec sezóny nechávají růst vousy, to u starších žáků nejde a tak si na MČR vymysleli změnu účesu.
 
Souhlasil jsi hned nebo jsi váhal?
Neváhal jsem ani vteřinu. Když jsem byl v jejich věku, na závěrečnou část sezóny jsme se také nabarvili. Vždycky je dobré, pokud je tým schopen domluvit se na týmových věcech, zvláště pak jedná-li se o takto výstřední věc. Navíc hlavní schválení si borci museli vyjednat doma.


Proč jste nešli do spreje, který se dá umýt?
Právě proto, že se dá umýt. Při florbalu se docela dost zpotíš a společně s potem pak teče po tváři i barevný sprej. Nejen že to blbě vypadá, máš od toho také zabarevné oblečení. Z vlasů se sprej umyje, ale na kůži zůstává a zašpiní se i třeba polštář.  

Jak na to reagovali rodiče?
Já jsem to řešil jen s pár z nich. Povětšinou se jen ujišťovali, zda kluci doma nekecali a opravdu bude obarven celý tým. Což chápu, není to úplně standardní.
Máme super rodiče, kteří to chápou. Jednoduché to ale asi nebylo, přece jen může být třeba některými méně chápavými učiteli nesportovci pohlíženo na kluky „jinak“. Věřím však, že nebude problém.
 
Na turnaji tedy budou mít opravdu všichni nabarvenou hlavu?
Ano
 
Podle fotky jste museli jít všichni naráz.?
Uchopili jsme to jako teambuilding. Povedlo se nám domluvit v kadeřnictví pod Sšpos Brno Charbulova v Jundrově. Celé odpoledne tak bylo vyhrazeno pouze pro nás. Chtěl bych poděkovat paní Fišerové a Vránové a slečnám kadeřnicím. Díky jejich ochotě, vstřícnosti a dobré náladě jsme si mohli užít parádní stmelovací akci.
 
A co vy, trenéři?
Trenéři jsou samozřejmě součástí týmu a musí táhnout za jeden provaz. Řekl jsem hned na začátku, že pokud do toho půjdou všichni, půjdeme také. Hráči to splnili, nám tedy nezbývá nic jiného než se sladit s ostatními.