První domácí utkání Buldoček přineslo kýžené ovoce

V neděli brněnské hráčky čekal již druhý zápas v nové sezóně, ve kterém na domácím hřišti nastoupily proti nováčkovi 1. ligy žen, Vsetínu. Větším překvapením byla ale soupeřova soupiska, ve které se neobjevují hráčky starší 19 let.
Hned od počátečního písknutí byla znatelná jasná převaha domácího celku, který soupeřkám nedával v prvních dvou minutách prakticky žádnou šanci dostat se k míčku. Po krásné akci v 3. minutě díky Bachraté získala Štěrbová obrovskou šanci v podobě odkryté brány, ale trefila pouze tyčku. „Nedáš, dostaneš.“ vystihlo tuto promarněnou situaci, kdy z první akce v 9. minutě vytěžily vsetínské hráčky jednobrankový náskok. Hráčky Vsetína si začaly vytvářet další střelecké šance, které Buldočky zdařile bránily a samy ohrožovaly protější svatyni množstvím střel, které ovšem nebyly dostatečně přesné.

Na vyrovnanou první třetinu navázala velmi vyrovnaná druhá třetina, která přinesla divákům zajímavou a napínavou podívanou. Hra se přelévala ze strany na stranu, množství střel přibývalo, ale  žádná nemířila přesně, aby rozvlnila síťku jedné z branek, nebo byla zneškodněna brankářkou. Téměř na závěr 2. třetiny střelou Žákové, umístěnou vedle nohy brankářky, konečně Buldočky vyrovnaly. To jim ale nevydrželo dlouho, jelikož vsetínské hráčky na snížení reagovaly a během 45 vteřin opět navýšily svoje skóre.

Buldočky do 3. třetiny nastoupily velmi energicky a po krásně umístěné střele Domonkosové snížily stav utkání na 2:2, hned na jejím počátku. Útočné akce obou týmů přerostly ve vyloučení vsetínské hráčky za nedovolené vrážení do Krejčíkové a Brno tak získalo přesilovou hru, kterou i přes velké šance nedokázalo využít. 6 minut před koncem již jmenovaná Domonkosová poprvé dostala domácí do vedení, střelou umístěnou do horního rohu branky. O 3  minuty později se po nahrávce Koláčkové dostala Žáková do samostatného úniku na bránu a  úspěšně proměnila. Za stavu 4:2 na poslední 2 minuty získaly Buldočky po dalším nedovoleném zákroku ze strany Vsetína přesilovou hru, ve které si už do konce utkání pohlídaly míček a nepouštěly se do žádných větších akcí. Po velmi vyrovnaném a kvalitním zápase si ale nakonec zaslouženě odnáší 3 body hráčky z Brna. Vsetínské hráčky předvedly slušný výkon a talent, ale nedělní odpoledne patřilo Brnu.
Na výhře se také podíleli i  skvělí fanoušci, kteří přišli v hojném počtu podpořit domácí celek a zajistili tak skvělou atmosféru  k  dobrému zápasu.