Nevyrovnané výkony stály juniory body

Víkend je za námi a tudíž i počínání brněnských juniorů v extralize. Víkend začal Buldokům už v pátek, když zavítali do Pardubic na dohrávku minulého kola. Sešli se dva vyrovnané týmy a průběh hry tomu jasně napovídal. Brňané zbytečně ztratili náskok a v závěru inkasovali 3krát, a tak Pardubice slavili výhru 8:6. Druhý duel juniorů byl na programu v neděli na domácí půdě proti Black Angels. Šlo o poslední duel na domácím hřišti v základní části, takže Brno chtělo bodovat. Po velké bitvě, kterou si junioři zdramatizovali sami, nakonec porazili Black Angels 7:6.
Pátek večer nebyl příliš příznivým večerem pro Brňany. Začátek zápasu byl vyrovnaný, do vedení se dostali Buldoci po krásné akci Hronka, ale náskok si dlouho neudrželi a ještě do přestávky stihly Pardubice zápas otočit na svoji stranu. Do kabin se šlo za stavu 2:1. Od druhé třetiny se hra Brna zvedla, přidali na obrátkách a ukázalo se to i na skóre. Brno srovnalo stav utkání a po dramatické druhé třetině se šlo do šaten za stavu 4:4. Do třetího dějství šli Buldoci s jasným cílem, vyhrát. Bohužel plány přestaly vycházet již od začátku třetiny, když šli domácí rychle do vedení. Buldoci na to reagovali stažením na dvě pětky a hra se výrazně zlepšila. Skvělý presing a hra na míčku rozhodila domácí a Brno otočilo stav ve svůj prospěch na 6:5. Co se stalo poté, je všem záhadou. Buldoci přestali absolutně hrát, nabízeli Pardubicím šance a ti je s klidem proměňovali. 6:6. Když už se schylovalo k prodloužení, přišel šok pro Buldoky. Minutu před koncem poslal do vedení Pardubice Savický. Brňané okamžitě odvolali Bartka a zkusili hru v šesti lidech. Než se ale stihli dostat k míčku, inkasovali po osmé. Poté už probíhalo marné dobývání pardubické svatyně, které ke gólu nevedlo. A tak mohli domácí začít slavit vydřenou výhru nad Bulldogs 8:6.
 
Sokol Padubice vs Bulldogs Brno 8:6 (2:1;2:3;4:2)
Branky: 13. Žáček, 19. Pakosta, 27., a 60. Petr, 39. a 58. Černý, 42. a 60. Savický - 2. Hronek, 21., 23. a 46. Fabián, 38. Kvapil, 47. Koláčný; Rozhodčí: Měsíček, Trnka; Zásahy brankářů: Víšek 20 - Bartek 21; Nejlepší hráči: Černý - Fabián
 
Nedělní duel proti Black Angels byl pro Buldoky velice důležitý. Po pátečním neúspěchu museli bodovat. Na hřišti Black Angels vyhráli junioři 8:5 a tak šli do zápasu s bilancí 1:0. Začátek duelu vyšel lépe hostům, když se dostali rychle do vedení. Buldoci ale zabrali a do přestávky otočili stav ve svůj prospěch 3:2. Druhé dějství bylo jasně v režii domácích. Buldoci byli všude, měli více šancí a ty s přehledem proměnili. Stav po 40ti minutách hry byl vysoko 6:2 pro Brňáky. Pozitivní zprávou pro Buldoky byla bodová lavina Kadavého, který zaznamenal 4 asistence a 4 góly snipera Koláčného. Do třetí třetiny šli hosté s cílem zápas zdramatizovat, což se jim povedlo skvěle. Brno opět a po několikáté ukázalo svoji velkou slabinu, kterou je vstup do 3. třetiny. Ani v neděli tomu nebylo jinak, po 4 minutách byl stav 6:6. Následoval tvrdý proslov trenéra Kyzlinka, který domácí namotivoval tak, že se jejich výkon zvedl o 100%. Zlepšená hra nesla ovoce, když si Fabián vyběhnul od mantinelu na střed hřiště a překonal hostujícího brankáře. Buldoci se po vedoucím gólu stáhli a tak byla opět řada na Black Angels. Tlak hostů nebyl nic platný, domácí se ubránili a i přes velký zkrat ve 3. třetině berou 3 důležité body.
 
Bulldogs Brno vs Black Angels 7:6 (3:2;3:0;1:4)
Branky: 6. Kvapil, 8., 10., 26. a 27. Koláčný, 22. Novotný, 47. Fabián - 3. a 44. Rulíšek, 9. a 43. Váňa, 43. Hromada, 43. Krob; Rozhodčí: Sladký, Vybíhal; Zásahy brankářů: Bartek 22 - Kabelka 18; Hráči utkání: Koláčný - Šmíd
 

Ahoj Patriku!
Jak hodnotíš vaše víkendové představení?
Hráli jsme v celku dobře, ale bohužel se nám stává skoro každý zápas, že máme hluchou část, kdy soupeř buď otočí zápas nebo nám odskočí na větší brankový rozdíl. 
 
V Pardubicích i doma s Black Angels jste ztratili klidný náskok a venku vás to stálo body. Není to poprvé, čím to je?

Těžko říct čím to je. Já si myslím, že je to hodně o psychice, která nám jde hodně dolů, když dostaneme více gólů.
 
O víkendu jsi byl střelecky aktivní, dal jsi několik gólů a v Pardubicích jsi byl hráčem zápasu, jsi spokojený?
Spokojený moc nejsem, měl jsem hodně šancí, které jsem nevyužil. Ale za góly jsem šťastný, důležité je, že góly pomáhají týmu.
 
O víkendu jedete do Prahy, vezmete si něco z uplynulého víkendu víkendu?
Musíme se ponaučit z těchto zbytečně ztracených zápasů, viz Pardubice. Pak to půjde určitě lépe. Výkonnostně jsme na tom dobře, ale prohráváme si to sami.
 
Patriku děkuji a ať to dál střílí!