Mužům začala příprava

Mužský A-tým začal přípravu na nadcházející sezónu. Nejnepříjemnější část pro většinu florbalistů letos zahájil trénink v centru CrossFit New Park. Co a jak se dělo na prvním tréninku nám popsal hráč A-týmu Honza Grábl.


 


 
Honzo, jaký byl první trénink ?
Když jsme se dozvěděl o tom, že máme jít na crossfit tak jsem se zároveň těšil, ale na druhou stranu jsem tušil, že to nebude nic lehkého.
Něco jsem o tom slyšel a věděl jsem, že si dáme pořádně do těla i když to tak ze začátku nevypadalo. Ukázali nám základy crossfitu, aby jsme byli vůbec schopni cvičit naplno a cviky zvládali s co nejlepší přesností.
Pak to ale začalo, 45 minut neskutečné dřiny, kterou si nedokáže normální člověk představit, pot valil z každého a bylo vidět, že crossfit je něco jiného než si jít zacvičit do posilovny.
20150429_210124.jpg

 
V čem je to jiné, než klasická posilovna?
Crossfit je kombinace několika sportů, je tam atletika, gymnastika, zvedání vlastní váhy + váhy těžší, TRX, běhaní atd…
Dále je rozdíl oproti posilovně určitě v zátěži. V posilovně jede každý sám na sebe když nemá svého trenéra, přitom crossfit jsou lekce kde se z vás snaží "vymáčknout" co nejvíc bez toho, aby znali vaše hranice, prostě děláte dokud nemůžete, do úplného vyčerpání.
20150429_204750.jpg   20150429_204900.jpg20150429_204932.jpg   20150429_210555.jpg
Jak by jsi trénink crossfitu na závěr zhodnotil?
Rozhodně se hodí do silové přípravy celého těla na sezónu, na konci jsem odcházel totálně zničený, ale tak to má být, dát do toho všechno, měl jsem z toho dobrý pocit, že jsem si dal pořádně "do těla" a kluci určitě taky.  Uvažoval jsem i nad tím jestli si neudělám základní lekci na crossfit, která zahrnuje 8 tréninků s trenérem a nezačnu chodit na lekce sám.
 unnamed-(1).jpg        


Co vás v New Parku čeká, když přijdete cvičit?

CrossFit lekce

CrossFit je silově kondiční trénink, který Vás připraví na jakoukoliv fyzickou výzvu. Budete vzpírat, cvičit gymnastiku, běhat veslovat a dělat mnoho dalších sportovních aktivit.

CrossFit kurz

Náš kurz je ucelený systém, který Vás provede základními pohyby a cviky, se kterými se v CrossFitu setkáte.

TRX

Cvičení ve speciálním závěsném systému, kde se jako zátěž používá pouze váha vlastního těla.

Flexibility/Mobility

Na našich lekcích Flexibility/Mobility protáhnete zkrácené svaly, zvýšíte mobilitu vašich kloubů a zlepšíte koordinaci.

Cvičení s dětmi

Děti se chtějí bavit. A právě pro ně je přichystaný tento program, který bude hravou formou rozvíjet jejich pohybové dovednosti.

Cvičení pro ženy

Cvičení pro pevný zadeček, úzký pas a atletickou postavu je tu pro každou ženu, které není jedno, jak vypadá a jak se cítí.

Vzpírání

Lekce zaměřené výhradně na vzpírání a silovou přípravu pro ty, co se nebojí pilování techniky a zdolávání vyšších cílů.

Veslování

Cvičení, u kterého nepracují pouze nohy, ale i celé tělo.

Více se dozvíte na stránkách http://www.crossfitnp.cz/