Moravské Superfinále v Rondu!

Povedlo se. Pokud se do Superfinále probojují Buldoci a Vítkovice, bude se hrát v Brně.
 

Česká florbalová unie vyslyšela nejen kluby, ale především fanoušky moravských semifinalistů, tedy Bulldogs a Vítkovic. Mnohým se totiž do Prahy z různých důvodů nechce. Zvláště pak, když by bylo Superfinále čistě moravskou záležitostí. Unie tak zvážila možnost, uskutečnit florbalový svátek jinde. Jako nejpravděpodobnější se jeví hala Rondo, což přivítají především brněnští fanoušci. I když se na první pohled může zdát, že jde o akci na rychlo, není tomu tak.
„Již od prvního dubna minulého roku proběhla řada dlouhých jednání nejen se zástupci unie, ale také všech extraligových klubů. Jsme rádi, že udělala unie vstřícný krok. Určitě tak na případné finále přijde mnohem více fanoušků nejen z Brna, ale také z Vítkovic a atmosféra bude o to bouřlivější.“ komentuje rozhodnutí unie Radim Komínek z Buldoků.
 
Doplňuje jej představitel České florbalové unie, H. Lírpa:  „Zvažovali jsme pro i proti. Řešili jsme především vstupenky a počet míst v hale. Akce podobného charakteru však není v brněnské hale poprvé a tak víme, že se kapacita navýší o stovky míst. Pokud se ani tak diváci se vstupenkami na tribuny nevejdou, budou moci utkání sledovat na velkoplošné obrazovce hned vedle haly.“   
 
Pro Buldoky bude cesta do případného domácího finále ještě dlouhá. S Boleslaví hrají vyrovnaná utkání, obě skončila rozdílem jedné branky. Pokaždé byl však šťastnější soupeř.


1.4.2015    8:00