Mladé Buldočky se zúčastnily Gothia Innebandy Cupu 2017

V úterý, 3. ledna vyrazily z Brna do vzdáleného Göteborgu, aby se zúčastnily Gothia Innebandy Cupu. Autobus s kategorií G16 ještě po cestě ve Znojmě nabral zbytek výpravy a potom již vyrazil do Německa, trajektem do Dánska a nakonec do Švédska. Působení na švédksém turnaji popsala hráčka družstva dorostenek Elišká Hroudná. 
Po středečním dnu, kdy jsme sehrály přátelské utkání s Fbc Ostrava nás čekal první den turnaje. Ten jsme zahájily výhrou proti Rottne IF 2:1, na kterou jsme nedokázaly navázat a Åstorp/Kvidinge IBS jsme podlehly 0:5. Ve čtvrtek jsme prohrály s Ladvetter IBK Wings i po zlepšeném výkonu v druhé polovině 2:5, poté jsme remizovaly s Norkami z Tunet IBK 0:0 a skupinovou část turnaje jsme zakončily prohrou s Husqarnou IK 1:2.

Ve skupině jsme bohužel předvedly nevyrovnané výkony, a i když jsme jako jediné dokázaly sebrat body Tunetu IBK, šly jsme z 5. místa se čtyřmi body "jen" do play-off B. V něm jsme nastoupily proti Torshälle IBK, kde prvních 10 minut patřilo soupeřkám. Potom jsme začaly hrát svoji hru, ale i tak bylo skóre po první polovině (20 minut) a spoustě našich nevyužitých šancí 0:3. Druhá polovina už byla ale jasně v naší režii, soupeřky jen vyhazovaly míček a my jsme skvěle napadaly. Tak jsme dokázaly zaslouženě vyrovnat. Protihráčky se ale nevzdaly a využily svojí třetí standardní situaci z předbrankového prostoru. S Torshällou IBK jsme tak prohrály 4:3, ale i přesto jsme měly z utkání dobrý pocit, protože jsme se nelekly ani nepříznivého stavu 0:3 a do zápasu jsme se dokázaly vrátit.

Celý týden jsme završily v neděli návštěvou finále kategorie G16, které hrály dva týmy z naší skupiny, výherkyně Tunet IBK a poražené Åstorp/Kvidinge IBS. Dále jsme viděly velmi napínavé finále dívek z G18, které vyhrál Vsetín. Ze Švédska si odvážíme spoustu zážitků, zkušeností a poznatků, které bychom rády přenesly do ligových zápasů. Turnaj jsme si všechny užily a těšíme se na další.

tahejsnami-web-–-kopie.png