Koláčnému se povedl hattrick v národním dresu

Česká reprezentace do 19 let se vrátila z turnaje Polish Cup, kde sehrála pět utkání a skončila na 2. místě za vítěznými Švýcary. V národním dresu se objevil také brněnský hráč Petr Koláčný, jenž si ve čtyřech utkáních připsal osm branek a dvě asistence. Hned v prvním utkání s Německem se blýsknul hattrickem a byl zaslouženě vyhlášen nejlepším hráčem utkání.  

V juniorské reprezentaci jste společně s Josefem Juhou z Bohemians jediné “dvoutisícovky“. Jak se v týmu cítíš a jak se k tobě ostatní chovají?
V týmu se cítím velmi dobře. Nicméně jsem nucen jako nejmladší dělat velké množství práce navíc, od sbírání balonků na tréninku až po funkci DJ v kabině.
 
I přes to, že jsi mladý, jezdíš na reprezentační akce pravidelně. Jakou máš pozici v týmu – bavili se s tebou trenéři o tvé pozici?
V týmu mám stejnou roli jako v klubu tj. střelec. Trenéři jinak hledají optimální složení formací, proto jsem hrál i v obraně. Jako jeden z nejmladších sbírám hlavně zkušenosti jak ze hřiště, tak i ze střídačky.  
 
V utkání  s Norskem jsi nebyl na soupisce, proč?
Hned v prvním utkání jsem dostal koňára do stehna a domluvili jsme se s fyzioterapeutem, že si v tomto zápase odpočinu.
 
Kromě utkání se Švýcarskem vyhrál český výběr jednoznačným rozdílem. V čem soupeři zaostávají?
Myslím si, že se protivnících nejvíce podepsal nedostatek zkušeností. Každý v našem týmu, hraje či trénuje se superligovým mužstvem. Z toho plynou všechny naše další přednosti.
 
Čím nás naopak předčili Švýcaři?
Švýcaři nás přehráli úplně stejným systémem, jako máme my. Všechny góly nám dali po rychlém brejku do prázdné brány.
 
Ty ještě za mužský A-tým hrát nemůžeš. Cítíš velké manko oproti ostatním, kteří v Superlize nastupují?
Určitě! Největší rozdíl vidím asi ve stylu hry a hlavně v soubojích, i když jsem v nich často silný, tak hráč hrající Superligu bude v souboji mnohem více zákeřnější. Už se těším, jak budu moci naskočit do mužské kategorie a sbírat obrovské zkušenosti i tam.
 
Dají se utkání srovnat se zápasy v juniorské G2 ligy?
Můj pocit ze všech utkání byl ten, že všechna byla o level výše, než juniorská soutěž.
 
Připravuješ se před reprezentačními akcemi nějak speciálně?
Nepřipravuji. Během sezóny mám program poměrně dost nahuštěný tréninky ať už juniorskými, tak i s Áčkem. Místo tréninku jdu spíše regenerovat, abych nebyl unavený, ale to je asi tak vše.
 

Výsledky národního družstva na Polish Cupu

ČR vs. Německo 14:3
ČR vs. Slovensko 13:1
ČR vs. Polsko 15:7
ČR vs. Norsko 12:5
ČR vs. Švýcarsko 4:9