Juniorky se probojovaly do play-off

Dne 26.3. zavítaly naše juniorky na poslední turnaj do Rousínova. Úkol zněl jasně, vyhrát oba dva zápasy a tím si zajistit postup do nadstavbové části ligy juniorek. V případě jakékoliv ztráty bodů by juniorky nepostoupily a sezona by pro ně skončila. Oba zápasy shrnula Eliška Hroudná.
V Rousínově nás v neděli, 26. března čekaly dva důležité zápasy, ze kterých jsme si chtěly odvést 6 bodů, abychom postoupily do vyřazovacích bojů. V prvním utkání jsme se postavily K1 Florbal Židenice, hned v 18. vteřině jsme ale prohrávaly po chybě v obrané části 0:1. Vyrovnáno bylo ale po trestu z 5. minuty, kdy po 6 vteřinách využila přesilovou hru R. Bačová (asistence Kubíčková). V 6. minutě byla vyloučena střelkyně vyrovnávající branky, ale minutu po návratu na hřiště dokázala zvýšit na 2:1 (P. Bačová).
 
V druhé třetině následovala další využitá přesilová hra, v čase 15:33 si soupeřky srazily míček do vlastní brány, ale o minutu později byl stav již 3:2. Z protiútoku skórovala Hroudná a vrátila tak dvougólový náskok na naši stranu. Po individuální akci se prosadila v 19. minutě P. Bačová a stav byl tak 5:2, na což soupeř reagoval oddechovým časem. V 23. minutě přišlo další vyloučení na straně Židenic, ve 24. minutě přibylo i na naší straně, dvě minuty si odseděla R. Bačová za sekání a po ní ve 27. minutě i Pevná za nedovolené vrážení. Těsně po uplynutí trestu oběhla bránu Stará a pohodlně zvyšovala již na 6:2.
 
Na začátku třetí třetiny jsme si opět zahrály přesilovou hru, tu ovšem využily soupeřky a snížily na 6:3, v čase 32:20. V tu chvíli byla také vyloučena Stará a ve 36. minut i Kubíčková za blokování hokejky. To byla také první využitá přesilová hra ze strany Židenic po standardní situaci z bezprostřední blízkosti naší brány. Do konce zápasu se už rozdaly jen 3 tresty, dva na straně Židenic a jeden na naší a my si výsledek v klidu pohlídaly a Židenice tak již po čtvrté v sezóně porazily.
 
 
iBB vs. K1 Florbal Židenice - 6:4
 
V druhém zápase jsme se utkaly s FBS Olomouc a ten pro nás začal mnohem lépe. V 2. minutě jsme vedly zásluhou R. Bačové (P. Bačová) 1:0, na 2:0 a 3:0 navýšila ve 3. a 9. minutě Stará (oba P. Bačová). Ke konci třetiny jsme ještě odehrály oslabení po trestu Šípkové, který si odseděla za špatné střídání, to jsme ale zvládly bez obdržené branky. Soupeřkám se podařilo snížit až v 17. minutě, ale vedení o tři góly na naši stranu vrátila Vlachová (Stará) a na 5:1 zvyšovala Pevná.
 
Před koncem druhé třetiny se ještě podařilo Olomouci srovnat, ale na začátku třetí se prosadila po dorážce Želinská (Dufková) a o dvě minuty později zvyšovala na 7:2 po střele Pohlodková. Hra se přelévala ze strany na stranu a toho využila v 40. minutě Olomouc, víc už ale nestihla, v 41. minutě vstřelila svůj druhý gól v zápasu Vlachová (Stará) a v poslední minutě ji vyslala do brejku výhozem skvěle chytající Dvořáčková a Vlachová tak zkompletovala hattrick. 

 

Vyjádření trenéra, Martina Hájka:
„Holky si právem užily výbuch euforie a radosti po závěrečném hvizdu druhého utkání. Dokázali jsme společně, že cesta, kterou jsme si v týmu nastavili je správná a dokáže nás posouvat dopředu k vytouženému cíli. Moc děkujeme úžasným rodičům, fanouškům a divákům, kteří nás celou sezonu neuvěřitelně podporovali a na každém zápase vytvořili úžasnou atmosféru ať se hrálo kdekoliv."

Sezóna mladým Buldočkám ještě nekončí. O víkendu 8.4.-9.4. se v Třinci poperou o další body a o postup do další, finálové části ligy juniorek. 



tahejsnami-web-–-kopie.png