Juniorka Pavlína Bačová o prvních zápasech v nejvyšší soutěži a reprezentačním soustředění

O uplynulém víkendu zahájily sezónu Buldočí juniorky. Čekaly je domácí premiérové zápasy v nejvyšší celorepublikové soutěži. V prvním utkání proti FBŠ Jihlava rozhodly o vítězi až samostatné nájezdy, kdy šťastnější byly soupeřky z Vysočiny. V nedělním zápase se Brňanky utkaly s hráčky z IBK Hradec Králové ve kterém převzaly otěže již od začátku zápasu domácí a s konečným výsledkem 8:3 se těšily z prvního tříbodového zisku. 

Jednou z hráček juniorského týmu je Pavlína Bačová, pocházející z týmu SK JEMOBU. Pája byla na poslední prázdninový víkend nominována na soustředění juniorské reprezentace v Hostivicích. O pocitech ze soustředění ale i z první zápasů ji vyzpovídaly její kolegyně z dorostenek:
Kde se soustředění uskutečnilo, co říkáš na prostředí, byly ideální podmínky? 
Soustředění se uskutečnilo 31.8-2.9. v Hostivicích. Několik metrů od místa, kde jsme bydleli, byla hala, restaurace. Měli jsme možnost masáží, jít do sauny, bazénů... Takže o nás bylo ve všech ohledech dobře postaráno.

 Jaký byl denní režim, zdálo se ti to fyzicky náročné?
Celkově jsme absolvovali 5 tréninků. V pátek jsme měli jeden, v sobotu dva + testování a v neděli také jeden. Kolem 8 ráno byl budíček, snídaně... a v 11 večerka. Většinou půl hodiny až hodinu před tréninkem jsme měli meeting, kde nám trenéři vysvětlovali, co budeme na konkrétním tréninku dělat, poté následoval trénink. Jelikož jsem celé prázdniny měla pauzu kvůli zdravotním problémům, tak to pro mě bylo trošku náročnější. Zejména první trénink.

Bylo nějaké konkrétní zaměření na trénincích, např. kondička či spíš technika?
Tréninky byly zaměřené na ofenzivní i defenzivní činnosti. Konkrétně aktivní práce hráček s míčkem i bez něj, rozehrávka, aktivní bránění. Nechybělo ani testování všech hráček.

Co kolektiv, sedli jste si s holkama?
Holky spolu absolvovaly Czech Open, takže měly možnost se poznat tam. Já jsem většinu znala z jiných turnajů, regionálních výběru. Myslím, že nebyl problém.

 Jaký je tvůj celkový dojem ze soustředění?
Určitě to vnímám jako velkou zkušenost, která mi pomůže v dalších letech. Hrát s nejlepšími hráčkami v republice je pro mě i velká motivace. Na tomto soustředění byly vidět nedostatky, které mám, a na tom bych chtěla do budoucna výrazně zapracovat.
 MHF_8479-2.jpg
foto: Miroslav Holub
 
A nyní něco o víkendvových zápasch... Jaká si měla očekávání před prvním hracím víkendem? Pomýšlela si na 6 bodů do tabulky?
Před víkendem jsem neměla žádná očekávání. Byly to naše první zápasy ve vyšší lize a se soupeři, se kterymi jsme nikdy nehrály. Do obou zápasů jsem chtěla vstoupit s tím, abychom předvedly co možná nejlepší výkony a uhrály nějaké body.

Jak se vyvíjely jednotlivé zápasy? Byla dobrá atmosféra v týmu?
Zejména v prvním zápase z nás byla cítit nervozita. V prvních chvílích jsme se spíše sehrávaly, protože byly v podstatě nově složené lajny, až na nějaké výjimky. Postupem času jsme si vytvářely pěkné šance, které jsme nedokázaly proměňovat. V druhém zápase jsme hned od začátku musely otáčet skóre z 0:1, což se nám naštěstí povedlo. Vytvořily jsme si dostatečný brankový náskok a až na malé herní "výpadky" dovedly zápas k prvnímu vítězství v sezóně.

Jako vždy se přišlo podívat plno nadšených rodičů a fanoušků, kteří vás hnali za úspěchem. Jsi ráda, když se podíváš na tribuny a uvidíš tam svoji rodinu a přátele? Ovlivňuje tě to nějak v zápase?
 Fanoušci ke sportu patří a ti naši jsou ÚŽASNÍ. Těší me, že si tolik lidí udělá čas, a přijde nás podpořit. O to více jsem ráda, když jsou mezi nimi i moji rodiče, bez kterých bych florbal zřejme nikdy nehrála. Při všech zápasech se snažím maximálně soustředit na svůj výkon. Určitě vnímám tu atmosféru, ale neřekla bych, že by mě to ovlivňovalo.

Jak celkově hodnotíš první dva zápasy extraligy a 4 body do tabulky?
 Kdyby mi před víkendem někdo řekl, že budeme mít 4 body, tak to beru všemi 10. Jsou to první zápasy s těmi "lehčími" soupeři, se kterými body uhrávat musíme, a jsem ráda, že se to povedlo. Čeká nás dlouhá a náročná cesta, protože teď nás čekají o mohno těžší zápasy.
 
Kdy se máme přijít podívat na další domácí utkání juniorek?

Další utkání nás čekají 29.9. v 19:00 s Vítkovicemi a 30.9. ve 14:00 s FBC Ostrava. Obě utkání se odehrají na hale SportPoint. Bude to podívaná a Vaši podporu budeme potřebovat!
 
Páju ale i některé další její spoluhráčky z juniorek můžete vidět již tento víkend na zápase žen. Ženy vstoupí do nové sezóny v 19:00 na SH Sportpoint proti soupeřkám z Dobrušky a v neděli od 14:00 proti nováčkovi soutěže 1. ligy žen Orel Rtyně v Podkrkonoší. 

uvodka-FB-liga-zeny-1-2-(1).png