Junioři ztratili dobře rozjetý zápas

Podzimní prázdniny skončily a též i další dvoukolové vystoupení brněnských juniorů v extralize. Do Brna zavítali dva celky ze špičky tabulky, pražský Tatran a Chodov. Tento víkend se Buldokům nedařilo a z dvou těžkých bitev berou jeden bod.
 
Sobota měla na programu velký zápas, duel dvou věčných rivalů. Buldoci přivítali Tatran Střešovice. Na zápas zavítala i spousta fanoušků, takže se bylo na co těšit.
Začátek zápasu patřil jasně Brnu. Do branky Tatranu padala jedna střela za druhou a po vynikajícím výkonu odešli Brňané do kabin s vedením 4:0. Jak už je ale u Tatranu známo, tak nikdy není hotovo. A taktéž tomu bylo i v sobotu. Druhá třetina byla opět vyrovnaná, hrálo se nahoru dolů, šance na straně Brna byly větší a tlak sílil. Bohužel pak ale přišla slabá chvilka Brna a Tatran udeřil, a to velice silně. Během pěti minut se trefil třikrát a hra se změnila. Do kabin se šlo s hubeným vedením Brna 4:3. Třetí dějství mělo podobný nádech, šance na obou stranách, ale opět udeřil Tatran. Po vyrovnání na 4:4 se dostal Tatran do psychické pohody a za chvíli přidal i vedoucí branku, 4:5. Na závěr Brno vsadilo na vabank a šlo do pole s šesti hráči. Tah vyšel a brněnští florbalisté se po brance Novotného dočkali vyrovnání. Obrovská euforie a radost v publiku dodávala zápasu neskutečný impulz. Základní hrací doba skončila a šlo se do prodloužení. Tatran zvolil překvapivou taktiku s powerplay, která trochu rozhodila domácí hráče. Do tutové šance se řítil Sláma, který mířil na odkrytou klec, ale minul. A tak přišla rána. Z ničeho nic vystřelil Švéda a rozhodl tuto úžasnou bitvu ve prospěch Střešovic. Brno ve skvělé atmosféře podlehlo Tatranu 5:6 po prodloužení.
 
Bulldogs Brno vs Tatran Střešovice 5:6
Branky: 4. Koláčný, 7. Taibl, 8. a 60. Novotný, 17. Kadavý - 36. Nový, 37. a 39. Váňa, 55. Vaculík, 56. Wojnar, 62. Švéda; Rozhodčí: Pech, Štolc; Třetiny: 4:0, 0:3, 1:2 - 0:1; Zásahy brankářů: Bartek 39 - Zloch 16; Nejlepší hráči: Novotný - Wojnar
 
Druhý hrací den byl opět nabitý. Brno hostilo Chodov, který letos boduje a je na 2. místě. Brno chtělo odčinit včerejší ztrátu dvou bodů a šlo po hlavě pro body. Úvodní část nedopadla podle představ. Chodov se ujal dvoubrankového vedení, které jim dodalo klid na hokejky. Těsně před přestávkou se trefil v početní převaze Fabián a Brno dalo uklidňující branku do kabin. Druhá třetina byla velice zajímavá. Na obou stranách se střídaly šance a skóre se měnilo. Brno se dostalo do vedení 3:2 a Pražané byli pod tlakem. Pak přišel moment, který hodně napomohl k vývoji utkání. Chodov se během jednoho přerušení dostal do dvojnásobné početní převahy a udeřil. Otočil skóre zpět na svou stranu a po 40ti minutách byl Chodov ve vedení 4:3. Ve třetí třetině přišly dvě chyby ve střídání Brna a opět Chodov trestal, 3:6. Zdálo se, že je dobojováno. Nikoliv, Buldoci zabojovali a stáhli náskok na jednobrankový rozdíl. Závěrečný tlak ani odvolání Bartka však nepomohlo k vyrovnání a tak Chodov mohl slavit výhru 6:5.
 
Bulldogs Brno vs Fatpipe Chodov 5:6
Branky: 19. a 30. Fabián, 24. Krejčí, 50. Stráský, 51. Koláčný - 11. a 41. Sklenář, 13. Běloh, 38. Diviš, 40. Maxa, 46. Řezáč; Rozhodčí: Both, Černín; Třetiny: 1:2, 2:2, 2:2; Zásahy brankářů: Bartek 39 - Kaněra 29; Nejlepší hráči: Fabián - Kaněra


Na pár otázek nám po uktání odpověděl kapitán juniorského celku, Ondra Krejčí.

Ondro, máte za sebou dvě těžké bitvy proti týmům ze špičky tabulky, jak je hodnotíš a jaké ponaučení si do příště nesete?
Hodnotit tyto zápasy je poměrně těžké, věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého, ale mohu s klidem říct, že jsme měli na to mít po víkendu 6 bodů. Co se týče předvedené hry, nemáme se za co stydět, měli bychom se však vyvarovat zbytečných a školáckých chyb. Ty nás v obou zápasech připravily o větší bodový úlovek.
 
V obou utkáních jste vedli, proti Tatranu dokonce o 4 branky, kde se stala ta chyba?
Jak už jsem zmínil, nevyvarovali jsme se zbytečných chyb. V zápase s Tatranem jsme se navíc uspokojili až moc s výsledkem po první třetině. Taky bychom do budoucna měli řešit více sebe, než rozhodčí.
 
Berete bod, je ten bod cenný nebo si z víkendu nesete negativní dojmy?
Když sečtu předvedenou hru, snahu a průběhy obou utkání, tak mi přijde 1 bod málo.
 
Na obě utkání přišla spousta lidí, kteří vás hnali kupředu, pomohla vám kulisa?
Naprosto souhlasím a jednoznačně pomohla! Tímto bych chtěl všem co přišli poděkovat. Speciální poděkování pak patří fanklubu Kalouskových, kteří vytvořili 100% domácí prostředí!




tahejsnami-web-–-kopie.png