Junioři získali zpět nejvyšší soutěž

V loňské sezóně se mladým Buldokům moc nedařilo. Na konci sezóny navíc s Chodovem prohráli play-down a sestoupily do nižší ligy.
V nové sezóně byl cíl jasný. Potvrdit kvality „extraligového“ družstva po čas celé sezóny a na konci pak postoupit zpět. Sezóna proběhla, dalo by se říci, hladce. Buldoci okusili pouze jedinou porážku a jednu remízu. Více svým soupeřům nedovolili. „Výsledky během celé sezony mohou navodit pocit toho, že 2.liga byla pro nás jedna velká zábava. Nebylo tomu tak. Kluci se museli mít na pozoru před každým soupeřem a každému soupeři ukázat svoji sílu. Celou sezonu jsme si říkali, že porazit nás může jen naše vlastní hlava. Odehráli jsme navíc souběžně dvě soutěže, krom 2.ligy juniorů jsme též hráli divizi mužů, což znamenalo celou sezonu každý víkend zápasy. Jsem rád, že je po sezoně v co nejkratším čase, protože to bylo pro hráče velice náročné.“ Uvádí k uplynulé sezóně trenér David Kyzlink

 
V baráži se mladí brněnští florbalisté utkali s Hradcem Králové, vítězem 2.ligy juniorů skupiny C.  „V play-up kluci naprosto naplnili očekávání a Hradec jednoznačně smetli v obou zápasech. Hlavně prvního vítězství v sérii si velmi vážím, protože se z počátku nerodilo úplně lehce.“ Dodává lodivod juniorského týmu Buldoků. 


Na příští týden pro vás chystáme rozhovor s Davidem Kyzlinkem a kapitánem týmu juniorů, Mirou Kladivem.