Junioři si z Prahy odvezli 3 body

Junioři mají za sebou náročné sobotní utkání v Praze, kde se představili na půdě Black Angels v pražských Čakovicích. Brňané přijeli dobře připravení a na výsledku se to ukázalo. Mladí Buldoci zvládli důležitý zápas a vyhráli 9:5.
 
Poprvé v letošním ročníku juniorské extraligy zavítali Brňané jen na jeden víkendový zápas. Na něj se připravovali speciálně po taktické stránce, tak i po psychické.  Brnu se venku zatím nedaří, což nahrávalo do karet domácímu Black Angels. První třetinu začali lépe domácí, když se po 9 minutách hry dostali do dvoubrankového vedení, ale to jim dlouho nevydrželo. Buldoci během chvilky vyrovnali a definitivní obrat ve třetině dokončil skvěle provedeným nájezdem Michal Stráský na kterého byl spáchám předchozí faul. Po dvaceti minutách mělo Brno jednogólový náskok. Druhá třetina byla velice vyrovnaná. Hra se přelévala z jedné strany na druhou. Ze začátku nabídli junioři domácím přesilovku pěti proti třem, kterou využili a začínalo se znovu. Skóre se měnilo na obou stranách a zastavilo se na skóre 5:4 pro Bulldogs. Do třetího dějství šli Buldoci s klidnou hlavou, nefaulovali a to rozhodilo domácí tým. V rychlém sledu padly dvě branky, které definitivně Black Angels položily. Domácí poté zkoušeli tlak i hru bez brankáře, která jim, ale vůbec nevyšla a Buldoci ještě dvě branky přidali. Závěr už se dohrával v ponurém tempu, které na výsledku nic nezměnilo. Buldoci slaví velice důležitou výhru na hřišti Black Angels 9:5.
 
Black Angels vs Bulldogs Brno 5:9
Branky: 2. Čejka, 9. Fejfar, 23. Rulíšek, 34. Čejka, 59. Hromada - 12. a 50. Fabián, 13., 45. a 57. Koláčný, 19. a 26. Stráský, 35. a 58. Sláma; Rozhodčí: Bališ, Varga; Třetiny: 2:3, 2:2, 1:4; Zásahy brankářů: Kabelka 32 - Bartek 35; Nejlepší hráči: Svatoš - Fabián
 

O utkání v Praze si s námi povykládal autor hattricku Petr Koláčný.
 
Ahoj Petře, utkání v Praze jste zvládli za tři body, jak se cítíte po důležité výhře?
I když jsme vyhráli, tak můj pocit není úplně dobrý. Nebylo to z naší strany úplně povedené utkání. Myslím, že jsme schopní předvést mnohem lepší výkon, než jsme předvedli. Nicméně první 3 body z venku mají ve vyrovnané soutěži cenu zlata.
 
Utkání bylo až do 50. minuty co se týče hry velice vyrovnané, kde se podle tebe v zápase lámal chleba?
Podle mě byl zápas vyrovnaný pouze stavem, od gólu Patrika Fabiána na 1:2 jsme se probrali ze spánku v autobusu a začali aspoň trochu hrát. Soupeř byl velice pasivní a to nám hrálo do karet, diktovali jsme tempo zápasu a měli po dlouhé době štěstí v zakončení. V zápase jsme také čerpali z výborných návratů hráčů zpět, což byl zlomový bod utkání, protože jsme se dostávali do brejků, které jsme i několikrát proměnili.
 
Vstřelil jsi hattrick, což je parádní vizitka, komu vděčíš za tento krásný okamžik?
Tak u první branky vděčím dobře zahnuté čepeli, protože jsem v brejku vystřelil přesně tam, kam jsem chtěl. U dalších dvou mě parádně našli spoluhráči a já se nemýlil v zakončení.
 
První výhra venku, určitě to tým potřeboval. Nakopne vás tato výhra do dalších bojů?
 Tým potřebuje vyhrávat stále, doma i venku. My jsme zatím venku neměli moc štěstí. Doma ho zatím máme, i když mě ztráta pár bodů doma velmi mrzí. Doufám, že nás tato výhra nakopne k podání těch nejlepších výkonů příští týden, kdy se vyzveme doma Bohemians a Ústí. Tímto bych vás chtěl také na tyto zápasy pozvat!
 
Petře díky za rozhovor a ať se daří!


tahejsnami-web-–-kopie.png