Junioři si udrželi domácí neporazitelnost

Víkend je za námi a tím i další dva domácí zápasy brněnských juniorů v extralize. Do města pod Špilberkem přijeli týmy z východních Čech, v sobotu Pardubice a v neděli Hradec Králové.
Oba týmy se letos zatím trápí na dnu tabulky, ale Buldoci to neměli vůbec jednoduché.
I když se místy nedařilo, tak Brňané udrželi domácí neporazitelnost a za víkend berou 5 bodů.
Sobota byla ve znamení debaklu. Do Brna přijeli Pardubice, které letos ještě nevyhrály a v Brně tomu bylo nápodobně. První třetinu se hrál urputný boj, šance byly na obou stranách. Do kabin se šlo za stavu 2:1. Opět se prokázala silná zbraň Brňanů a to jsou druhé třetiny. I v tomto zápase Brno přejelo svého soupeře v prostřední části hry a po dvou třetinách byl stav už 6:2. Třetí třetina byla už jen provizorní. Pardubice se snažily dostat zpět do zápasu, ale gólová smršť Brna pokračovala. Zastavila se až na čísle 10. Náznaky šancí ze strany Pardubic sice byly, ale v sobotu na Buldoky vůbec nestačily.
Brno předvedlo skvělý výkon a zaslouženě porazili Pardubice 10:3.
 
Bulldogs Brno vs Sokol Pardubice 10:3
Branky: 9. Hronek, 10. Pešák, 28. a 41. Sláma, 29. Koláčný, 31. Kadavý, 40. a 43. Novotný, 52. Gold, 55. Fabián - 18. Černý, 29. Žáček, 46. Savický; Rozhodčí: Filip Drápal, Jakub Pospíšil; Třetiny: 2:1, 4:1, 4:1; Zásahy brankářů: Bartek 19 - Víšek 9, Haleš 15; Nejlepší hráči: Michálek - Savický
 
Nedělní duel se zdal býti jednoduchý, ale opak se stal pravdou. Brňané se dostali do dvoubrankového vedení díky brankám Koláčného a Golda, janže Hradec stihl ještě do přestávky snížit na rozdíl jediné branky. Druhá třetina se opět povedla. Hra nabírala na obrátkách a Hradečtí pomalu ztráceli energii. Vše se začínalo zdát jasné. Jenže opět a znova se juniorům nevyvedla třetí část hry. I když si vytvořili slibný náskok, tak ho Hradec dokázal stáhnout a vyrovnal na 5:5. Předvedená hra sice neodpovídala výsledku, ale v extralize se na krásu nehraje. Nepomohla ani závěrečná početní převaha a tak se šlo do prodloužení. Tam už hostům odpadla veškerá energie, které Buldoci využili fantasticky a v 64. minutě trefil výhru pro Brno Michal Stráský. Brno tak urvalo vítězství a Hradec Králové přetlačilo 6:5 po prodloužení.
 
Bulldogs Brno vs FBC Hradec Králové 6:5pp
Branky: 4. Koláčný, 15. Gold, 29. Hude, 30. Fabián, 55. Krejčí, 64. Stráský - 14. Benda, 24. Hušek, 50. Velc, 51. a 57. Souček; Rozhodčí: Pavel Hála, Vladimír Hála; Třetiny: 2:1, 2:1, 1:3 - 1:0; Zásahy brankářů: Flek 10 - Hejčl 38; Nejlepší hráči: Flek - Hejčl
 
O krátké zhodnocení víkendu se s námi podělil útočník juniorů Patrik Fabián.

Patriku máte za sebou náročný víkend, jak hodnotíš vaše výkony?
V sobotním utkání proti Pardubicím jsme byli jednoznačně lepší a určovali tempo hry. V nedělním utkání proti Hradci Králové náš výkon viditelně klesl a dost jsme se trápili v koncovce.
 
I když se zdálo, že zápas s Hradcem bude jednoduchý, tak se tak nestalo. Kde byla chyba z vaší strany?
 Jediná chyba byla v tom, že jsme nedokázali proměnit šance, kterých bylo habaděj.
 
Co si odnášíte z vikendu do dalšího průběhu extraligy?
Musíme se zaměřit na nedělní zápasy, protože to je z naší strany tragédie a ztrácíme tak zbytečně body.