Junioři porazili Ostravu a jsou ve čtvrtfinále

První víkend play off je za námi a do Brna se nesou skvělé zprávy. Junioři vyřadili papírové favority série FBC Ostrava 2:0 na zápasy a postupují do čtvrtfinále play off juniorské G2ligy! V sobotu odvezli první bod z Ostravy po výhře 5:2 a v neděli doma podtrhli postup po výhře 6:5 v prodloužení. Sérii rozhodlo větší odhodlání mladých Buldoků. Ti se tak postarali o překvapení a nyní se mohou již připravovat na čtvrtfinálovou sérii.

V sobotu se vydali Buldoci za prvním zápasem play off do Ostravy. Pro většinu Buldoků to byl první zápas v play off v kariéře. Na hřišti to však nebylo vůbec znát. Kluci odhodlaně bojovali od první minuty. Začátek zápasu vyšel výborně, Buldoci si vytvořili náskok a do kabin se šlo za vedení 2:0. Překvapená Ostrava pak nezačala dobře ani druhé dějství, po 40 vteřinách inkasovala třetí gól z hole Novotného a to už byla pro domácí značná rána. Domácí museli změnit přístup a přineslo to částečné ovoce. Do přestávky zvládl snížit Šindler na 1:3 z pohledu domácího FBC. Třetí dějství, to byl faktor strachu pro Buldoky v základní části, avšak jakoby nastoupili jiní Buldoci. Bojovnost, soudržnost a síla kolektivu, to byly hlavní atributy, které dělali z Buldoků lepší tým na hřišti. Ve 46. minutě utekl Hude a zvýšil krásnou střelou k tyči na 4:1. Zdálo se být rozhodnuto. I přes vedení, junioři pozorně bránili a domácím nic nedovolili. Skvělý výkon Bartka, který doslova zamknul svoji klec pomohl k první výhře mladých Buldoků. V 59. minutě přišel záblesk Ostravy v podobě snížení na 2:4, jenže než se domácí stihli připravit na závěrečný tlak, do odkryté sítě dovršil hattrick v utkání Jan Novotný. Buldoci dokázali zvítězit v prvním duelu na půdě Ostravy 5:2 a na nedělní zápas šli s vedením 1:0.
 
Předkolo playoff: 1. zápas:
FBC Ostrava vs Bulldogs Brno 2:5
Branky: 29. Šindler, 59. Kuczera - 10. Fabián, 14., 21. a 60. Novotný, 46. Hude; Třetiny: 0:2,1:1,1:2; Rozhodčí: Kamil Sojka, Tomáš Sojka; Počet diváků: 75; Zásahy brankářů: Buroň 11 - Bartek 17; Nejlepší hráči: Hromádka - Bartek
 
Nedělní zápas byl úplně jiný než sobotní. To by jinak nebylo play off, aby každý zápas nepřinesl něco jiného. Ostrava nastoupila do utkání s velmi zataženou obranou a v neděli šli do vedení pro změnu po gólu Kubiczka hosté. První třetina byla ze strany domácích mírně ustrašená a utrápená, neboť změna taktiky hostů nadělala Buldokům problémy. Po první třetině vedli hráči FBC 1:0. Do druhého dějství šli Buldoci s čistou hlavou, což jim pomohlo. Po gólu Koláčného se hra vrátila zpátky do not podle kterých chtěli hrát Buldoci. V polovině zápasu, ale Kubíček opět vrátil vrátil vedení na stranu hostů. Neuběhla ani minuta a bylo opět vyrovnáno po brance Kadavého, kterého chytře našel Těžký. Hra se na obou stranách otevřela, dění na hřišti oživovala fantastická atmosféra v hledišti, kterou tvořili hlavně ostravští fanoušci. Ke konci druhé části se skóre opět měnilo, nejprve fantastickým gólem přiřkl vedení domácím fantom Sláma, ale o chvíli později bylo srovnáno po akci Kubiczka. 14 vteřin před koncem druhé třetiny rychle rozehrál Hronek volný úder z rohu a Koláčný opět vrátil vedení Buldokům. Třetí dějství mělo jasné cíle, domácí chtěli zápas dohrát do vítězného konce, hosté chtěli poslat zápas minimálně do prodloužení, to se hostům podařilo. Po gólu Fabiána na 5:4 začaly probíhat předčasné oslavy, které utl hned po 30ti sekundách znovu Kubíček. Vyrovnaný stav vydržel a zápas tak mířil do prodloužení.
Na obou stranách obrovské nervy. Série vrcholila v jednom okamžiku a už zbýval rozluštit jen jeden rébus: Kdo vstřelí vítěznou branku? Štěstí se přiklonilo na domácí stranu. V 63. minutě rozhodl Sláma na konečných 6:5pp a tak mohly propuknout nefalšované ovace. Velký dík patřil fanouškům obou týmu, kteří připravili skvělou atmosféru. Brno dokázalo přetlačit Ostravu i ve druhém zápase a slaví postup do čtvrtfinále playoff!
 
Předkolo playoff: 2. zápas:
Bulldogs Brno vs FBC Ostrava 6:5pp
Branky: 24. a 40. Koláčný, 32. Kadavý, 36. a 63. Sláma, 58. Fabián - 9. a 39. Kubiczek, 32. a 58. Kubíček, 49. Šindler; Třetiny: 0:1;4:2,1:2,- 1:0; Rozhodčí: Zbyněk Pěnička a Michal Šafář; Diváci: 75; Zásahy brankářů: Bartek 12 - Buroň 24; Nejlepší hráči: Fabián - Kubiczek
 


Náročnost série a její momenty nám popsal autor hattricku z prvního zápasu Honza Novotný:

Ahoj Honzo, velká gratulace k postupu. Jak se cítíš po této náročné a vydřené sérii?
Děkujeme. Cítím se dobře, konečně jsme hráli to, na co máme a vyústilo to v postup do čtvrtfinále, kam jsme hrozně moc chtěli. Takže jsem šťastný za celý tým.
 
V prvním zápase jsi vstřelil hattrick, čímž jsi pomohl k první výhře, dostal jsi nějaké gratulace?
Ano, gratulace jsem dostal, především od přítelkyně, což asi zahřeje nejvíc (smích).
 
Když se ohlédneš za uplynulou základní částí, najdeš ve svém archívu nějaký povedenější zápas než byl ten sobotní?
Určitě se nějaké najdou, ale každý zápas má jiné parametry a jinak se povede, takže těžko hodnotit. Ale musím říct, že tento byl velice povedený, když vezmu v potaz, že jsem byl nachlazený a dvakrát vyloučený (smích).
 
Oba dva zápasy byly velice vyrovnané, kde vidíš ten hlavní faktor, který sérii rozhodl?
Podle mě byl hlavní rozdíl v tom, že my jsme se na ně daleko lépe připravili a víc chtěli vyhrát. To je v play off velice důležité a proto jsme moc šťastní, že jsme to zvládli.
 
První krok je za vámi, probíhá v kabině úleva po postupu nebo jdete dál tvrdě za dalším skalpem?
Určitě je cítit úleva, vždyť jsme zvládli nejdůležitější krok v playoff a to vyhrát předkolo, ale to neznamená, že se spokojíme se čtvrtfinálovou sérií. Jdeme dál za svým cílem.
 
Ve čtvrtfinále vás čeká jeden ze čtveřice Bohemians, Tatran, Chodov nebo Vítkovice. Koho by si přál tým, popřípadě kdo by se líbil nejvíc tobě? 

Je těžké říct, koho bychom si přáli. Jestli budeme chtít vyhrát titul, tak musíme porazit kohokoliv, ale nejvyrovnanější zápasy v sezóně byly s Tatranem a Chodovem, takže asi tito dva soupeři by byli nejvhodnější variantou.
 
Novi děkuji za rozhovor a přeji hodně štěstí ve čtvrtfinále.
 
Já též děkuji.



tahejsnami-web-–-kopie.png