Jubilejní utkání Davida Kyzlinka

O víkendu absolvoval již 150. zápas v pozici hlavního trenéra juniorského A týmu. Co je motivací pro Davida Kyzlink, a čeho chce ve forbale dosáhnout se dozvíte níže v rozhovoru. 
Davide, pomyslel by sis, jak dlouho u týmu vydržíš, když jsi jej přebíral?
Když jsem tým přebíral tak to určitě bylo s vidinou delšího setrvání u tohoto družstva a věkové kategorie.
 
Jak ses vlastně k týmu dostal?
První sezona byla 2011/2012. Před tím jsem čtyři roky působila u juniorů jako asistent trenéra.
 
Vzpomněl by sis ještě na první zápas, kdy jsi tým jako hlavní trenér vedl?
Ano, bylo to venkovní derby zápas proti Znojmu. Vyhráli jsme 4:3 J
 
Dokážeš z toho obdivuhodného množství zápasů vybrat pár, které pro tebe byly něčím důležité?
Určitě bych několik takových zápasů našel. Jedním z nich by byl určitě, již zmíněný první zápas proti Znojmu. Dále 5. semifinálový zápas proti FbŠ Bohemians Praha v sezoně 2012/2013.
 
A kdybys měl vybrat jeden největší úspěch?
Nejvíce si určitě cením titulu vicemistra ze sezony 2012/2013.
 
Za tu dobu ti rukama prošla spousta talentovaných hráčů. Jak by vypadala tvá ideální pětka s brankářem? Aby ses vyhnul strkanicím v týmu, vynechej prosím aktuální hráče J
Těch talentovaných hráčů bylo opravdu hodně a je těžké vybrat tu „ideální“ pětku, protože proto bych se do toho raději nepouštěl.
 
Zeptám se tě i naopak, dokázal bys říct jméno hráče, kterého jsi vedl, u kterého sis myslel, že jej čeká zářná kariéra a dnes už víš, že to tak není?
I takových hráčů bohuželbylo hodně, ale jmenovat je nechci.
 
Aby člověk něčemu věnoval tolik času, musí jej něco hnát stále vpřed. Co je tvá motivace, co ti přináší energii, abys v trénování pokračoval pořád dál?
U juniorů je dobré, že tým se každým rokem obměňuje podle toho, jak postupují věkové kategorie, takže to byla i zvědavost z nového týmu a co bude schopen dokázat. Samozřejmě bych si jednou chtěl sáhnout na mistrovskou trofej.
 
Změnil ses za tu dobu jako trenér?
Určitě ano, změnil se i florbal a je potřeba na nové trendy reagovat a jít s dobou, jinak by to nemuselo dopadnout dobře.
 
V posledních zápasech jsi byl viděn i na lavičce mužského áčka. Znamená to, že se tvé angažmá u juniorky blíží ke svému konci?
V tuto chvíli pomáhám Honzovi Kadlecovi jako asistent u áčka, ale u juniorů a dorostenců stále funguji jako hlavní trenér, naštěstí se to zatím dá stíhat.
 
Věříme, že tě čeká ještě spousta zápasů, nicméně, máš nějakou vnitřní metu, které bys chtěl ve florbale jako trenér dosáhnout a ještě se ti to nepodařilo?
Již zmíněnou metou je mistrovský titul, jak juniorský, tak mužský.

tahejsnami-web-–-kopie.png