Hodnocení turnaje

V tomto článku přinášíme hodnocení turnaje trenéry jednotlivých družstev. Kvůli pracovnímu vytížení a dohánění práce z minulého týdne, kdy museli být trenéři na turnaji, bude doplňování komentářů chviličku trvat. Postupně se zde objeví všechny kategorie. 

Junioři, David Kyzlink
 
Do turnaje jsme vstupovali s cílem odehrát co největší možný počet zápasů jaký bude v našich silách a zápas od zápasu zlepšovat naši hru. Po základní skupině, kde jsme 2x remizovali a 2x vyhráli. V těchto zápasech nás trápilo hlavně proměňování vyložených šancí. V play off nás pak vyřadil v osmifinále tým Black Angels. Před tím jsme ještě v prvním kole play off vyhráli 19:0, ale nebyl to soupeř, který by dosahoval ligových kvalit. Na turnaji jsme pak vyzkoušeli několik nových hráčů s potenciálem pro příští sezonu a také jsme se rozloučili s hráči ročníku 1998, pro které to byly poslední zápasy "mládežnické" kariéry. Těmto hráčům bych chtěl moc poděkovat za předešlou odvedenou práci a věřím, že i nadále budou úspěšní.
 
 
Juniorky, Martin Hájek
 
První zápas s Tigers Jižní Město byl vyrovnaný, bohužel jsme nedokázali proměňovat naše šance a z tohoto důvodu jsme prohráli. Do druhého zápasu proti Hungary Select jsme bohužel nevstoupili dobře. Po prvních dvou neproměněných gólových šancích přišel trest v podobě dvou rychlých gólů. Tým se z šoku nedokázal vzpomatovat a díky nekoncentrovanému výkonu jsme opět prohráli, bohužel po opravdu špatném výkonu. Třetí a čtvrtý zápas byl velice podobný prvnímu zápasu. Opět spoustu neproměněných šancí. Bohužel jsme skončili ve skupině na posledním místě bez bodu. V play-off nás čekal rival z Židenic, který nás celou sezonu neporazil. V tomto zápasu jsme bohužel také prohráli a turnaj pro nás skončil.
Po výsledkové stránce hodnotím turnaj jako neúspěch, protože jsme nezískali ani jeden bod. Bohužel jsme vstřelili málo gólů a na naší efektivitě střelby budeme ještě hodně pracovat.
Pozitivně hodnotím, že jsme s každým soupeřem, kromě zápasu proti Hungary Select, hráli vyrovnané zápasy a rychlostně a fyzicky jsme na tom v této části přípravy na sezonu opravdu dobře. Pokud budou holky i nadále pokračovat takto, tak na sezonu budeme dobře připravení. Dále jsem velmi rád, že jsme se celý turnaj prezentovali aktivní hrou a dokázali jsme soupeře nejednou zavřít na jejich polovině.
 
 
 
Dorost Orange, Radim Kouřil

Vzhledem k tomu, že tým byl oproti uplynulé sezóně značně pozměněn z důvodů zranění a nemocí některých hráčů, tak jsme do turnaje šli s cílem užít si posledních zápasů sezóny a získat další zápasové zkušenosti. Oslabený tým byl doplněn o dva nově příchozí hráče a čtyři hráče ze starších žáků. I přesto, že takto poskládaný tým nebyl sehraný, se probojoval ze čtvrtého místa v základní skupině přes předkolo do osmifinále, kde se ctí bojoval se Spartou. I přes jednoznačný výsledek 6:0 pro Spartu jsme soupeře potrápili, a to zejména v první půli, která skončila 0:0. I díky tomu, že jsme nedokázali plně využít několik málo šancí a některé hráče omezovala drobná zranění jsme druhou část neudrželi, ale rozhodně jsme soupeři nic nedarovali zadarmo. 
Hráčům patří poděkování za jejich ochotu reprezentovat náš klub a rodičům za fandění a podporu jejich dětí nejen při zápasech, ale i po celou sezónu.
 
 

Dorost Black, Lukáš Jalový

V základní skupině jsme odehráli velice těžké zápasy, které nás připravily na play-off. V prvním kole playoff nás čekala Mladá Boleslav a povedlo se nám vrátit jí porážku ze základní skupiny. V dalším kole jsme po ospalém výkonu těsně porazili Jaroměř. V neděli byla naše hra už mnohem lepší. Semifinálový duel se odehrával ve vysokém tempu a nabídl spoustu krásných momentů. Na konci byl však šťastnější soupeř z Black Angels. 



Starší žáci, Radim Komínek

Vzhledem k tomu, že byl turnaj poslední akcí této skupiny hráčů pohromadě, chtěli jsme si víkend užít a pobavit se i mimo florbalové haly. Zřejmě i díky tomuto volnějšímu přístupu k turnaji se zápasy ve skupině nepovedly. Podobně jako v Ostravě hráčům rozjezd trval velmi dlouho, a do obrátek se dostali až v play-off. Zlepšený výkon byl znát hned v prvním vyřazovacím utkání, kdy jsme si poradili s Židenicemi. V následujícím střetnutí s Boleslaví jsme odehráli parádní zápas, který jsme bohužel o gól prohráli. Věřím však, že takto těžké utkání do budoucna hráčům pomůže více, než výhra nad slabším soupeřem.
 
Rád bych vyzdvihnul krásné gesto fair play známého bouřliváka Michala Valachoviče.
Ve vyrovnaném utkání play-off s Boleslaví rozhodčí signalizoval vyloučení soupeřova hráče po souboji v rohu právě s Valachovičem. Ten se však ihned odebral k sudímu a informoval jej, že je jeho verdikt vůči boleslavskému hráči nespravedlivý. Hra poté pokračovala 5 na 5 bez vyloučení. Pro někoho je to možná standardní věc, ze zkušenosti ale vím, že se takových situací mnoho nevyskytuje. Zvláště pak v takto vypjatých utkáních a od horkokrevných hráčů jakým Michal bezesporu je. 



Mladší žáci, Rosťa Kohút

V základní skupině jsme vyhráli s Olomouci a postupně ve vyrovnaných zápasech prohráli s českou Lípou, Trenčínem a Atletics Praha. Ani v jednom zápase jsme nebyli méně na míčku, což považují za jednu z výher, která se hráčům vrátí v dobrém. V play-off jsme znovu narazili na Českou Lípu a i když jsme v zápase byli jednoznačně lepší, tak jsme nakonec prohráli na nájezdy. I když se nám nepovedlo dojit v turnaji daleko, tak se kluci na turnaji hodně zlepšili, což považují za velmi důležité.



Elévové, Adam Konečný

Na další turnaj HOG2017 jsme za tým elévů jeli s dalším cílem a ten byl jasný - odehrát co nejvíce zápasů a zkusit získat další medaili a navázat tak na naše letošní úspěchy. V základní skupině turnaje jsme neprohráli ani jeden zápas a do play-off jsme tak mohli startovat z první příčky tabulky. Hned v prvním kole jsme narazili na tým z Moravan, kde jsme vyhráli značným poměrem 11:1. Druhé kolo play-off jsme odehráli s týmem z Vítkovic. Tento zápas se rozhodoval až po nájezdech, ve kterých byl šťastnější soupeř. Neuvěřitelné utkání, které dle mého názoru přinese dětem velké zkušenosti a ten kdo ho viděl se mnou bude určitě souhlasit. Děkuji organizátorům, rozhodčím a především našim úžasným divákům za podporu. Příští rok si jdeme pro medaili !



Přípravka, Gabriela Úlehlová

Pro přípravku je tento turnaj vyvrcholením celé sezóny. Velké hřiště vždy ukáže na čem je třeba dále pracovat.Tým složený převážně z těch zkušenějších hráčů byl doplněn o posily v rámci akce Táhneme za jeden provaz. V základní skupině jsem okusili radost z vítězství, trpkost remízy i žal z prohry. Takto zoceleni jsme se vrhli do bojů play off, kde nás ve vítězném tažení zastavil až finálový soupeř -  tým z Vítkovic. Atmosféru finále jsme si užili naplno. Děkuji všem divákům a parťákovi Adamovi Konečnému za morální podporu.




Starší žákyně, Anna Bachratá

Na turnaj jsme poskládaly tři dívčí kategorie. Juniorky, starší žákyně a mladší žákyně. Tým starších žákyň byl ze všech nejvíce promíchaný. Hrály spolu hráčky, které spolu nehrály ani v sezóně a ještě se k nám připojily dvě hráčky s Mikulova, které se s některými na turnaji viděly úplně poprvé. Možná i kvůli tomu náš vstup do turnaje nebyl vůbec dobrý. Čtvrteční zápasy se nám nepovedly dobře ani do útoku ani do obrany. Nezbývalo nám nic jiného než se z toho pořádně vyspat a v pátek od znova. Holky si to vzaly k srdci a od pátečního ranního zápasu šel výkon celého týmu postupně nahoru. Do této kategorie se přihlásilo pouze 7 týmů, takže jsme až do soboty hrály zápasy ve skupině. V sobotu večer jsme mohly rozhodnout, zda si zahrajeme i v naděli a to přímo o cenné kovy, bohužel jsme podlehly soupeřkám z Jihlavy na nájezdy a tím pro nás turnaj skončil. I přes to, že holky odešly z turnaje bez medailí na krku, spolu prožily pár krásných florbalových dnů plných zážitků a nových přátelství a všechny se těšíme na další společné akce.



Mladší žákyně, Hanka Štěrbová

Jak řekl otec jedné hráčky: "Holky rostly každým zápasem." Ač turnaj se nesl ve znamení 5 porážek a 1 výhry, holky se nemusí za svůj výkon stydět! Ba právě naopak. Turnaj nám ukázal, jak holky nabírají zápas od zápasu nejen zkušenosti a ponaučení, ale i sebevědomí. Hráčkám i jejich rodičům moc děkuji za turnaj, bavil mě a vzájemná spolupráce a podpora byla naprosto skvělá. Věřím, že na příštím turnaji bude lepší skóre než 5:1 (prohra vs výhra).