Do zápasů už naplno vstoupily i naše nejmenší buldočky!

Máme za sebou náročný florbalový víkend, ve kterém do zápasů nastoupilo několik nejmladších družstvech buldočích kategorií. Mezi ně patřily i hráčky mladších žákyň a elévek. Pro obě kategorie to byl již druhý turnaj tuto sezónu, přičemž pro elévky durhý turnaj vůbec. V minulé sezóně do soutěže přihlášeny nebyly, proto si vychutnali v jihomoravské lize elévů svoje první zápasy až 22.92 Florbalově nabité víkendy obou kategorií pro Vás shrnula trenérka Hanka Pokorná. 

První kolo ligy mladších žákyň i elévek.

V sobotu 22. září na ZŠ Horní v Brně se odehrálo 1. kolo ligy mladších žákyň. Po loňské úspěšné sezóně opustilo tuto kategorii deset hráček, které v této sezóně spadají již do kategorie starších žákyň. A i přestože je současný tým Buldoček velmi omlazený, holky bojovaly a dokázaly tak uhrát dvě výhry, jednu remízu a jednu prohru.

V prvním zápase se Buldočky navzájem „seznamovaly“. A i když měly ve druhém poločase nad soupeřkami navrch, nedokázaly změnit skóre a s Aligátorky prohrály 2:3. Ve druhém zápase měly Buldočky Znojmo. V našich lajnách došlo k malým změnám a holky do tohoto zápasu doslova vlétly. To, co se jim nedařilo v prvním zápase, to se jim dařilo v tomto zápase. Za svoji velkou bojovnost skončil tento zápas 7:3 ve prospěch Buldoček. Ve třetím zápase je čekal tým Hornets Brno. V tomto týmu šel vidět, že hráčky za ten rok udělaly velký krok dopředu a byl již tak rovnocenným soupeřem pro Buldočky. Zápas skončil ve prospěch Buldoček 3:0. Čtvrtý zápas se Židenicemi byl velmi napínavý a remíza 3:3 je pro oba týmy spravedlivá.

V neděli 23. září ve sportovní hale v Tuřanech se odehrál první turnaj pro naše nejmladší hráčky, které v letošní sezóně hrají v jihomoravské lize elévů.

Holky od začátku turnaje hrály s velkým nasazením, kluků se nezalekly a zápas od zápasu se zlepšovaly a zvyšovalo se jim sebevědomí. Až ve druhém zápase v čase 10:39, kdy po krásné kolmé nahrávce z pravého mantinelu nahrála Barunka F. na střed Emičce H. a ta nekompromisně vstřelila krásnou ranou první gól pro naše Buldočky. Ve třetím zápase se dokonce zaznamenal první hattrick! Podařilo se to naší dlouhodobé opoře Klárce P. a to vše v prvním poločase. Ve čtvrtém zápase byla vidět velká únava na holkách, ale s kluky držely krok a vybojovaly remízu. Ačkoliv holky „utrpěly“ 3 porážky a jednu krásnou remízu, jsme na ně všichni, tj. trenéři a rodiče, velice pyšní! Všem hráčkám a oběma brankářkám patří velká poklona! Věříme, že v dalších turnajích budou naše nejmladší Buldočky pro některé týmy velkými konkurentky.

 

Druhé kolo ligy mladších žákyň i elévek.

V sobotu 6. 10.2018 se na naše mladší žákyně snesla nepříznivá karma. Turnaj, který se odehrál na Čejkovické, nebyl pro nás úspěšný. Jak po individuální tak ani po týmové stránce. Holky v každém zápase hrály v křeči, navzájem si nevěřily, komunikovaly spolu tak, že si (asi) nerozuměly, hrály samy na sebe, byly hodně naivní jak do soubojů tak i při vedení míčků. A také hlavně fyzička u některých hráček byla špatná. Nebo za tu fyzičku mohla psychika? Na tomto turnaji ze čtyř zápasů tři prohrály a ten poslední remízovaly. Holky tak mohly z turnaje odcházet s pocitem, že i když se nedaří, dá se ze sebe dostat opravdu maximum, když to nejméně čekáte. Na hráčkách šlo opravdu vidět, že se snaží změnit naši hru, ale dnes se zkrátka nedařilo.

 

Naše elévky poprvé (a dokonce dvakrát) zvítězily. V prvním zápase je čekal soupeř z Gullivers. Po prvním poločase to vypadalo na jasného vítěze (Gulliveři vedli o dva góly). Ale ve druhém poločase se herně zvedly, nevzdaly to a zaslouženě otočily hru a získaly tak první vítězství do kategorie elévek. Druhý a třetí zápas byl totožný. V obou zápasech po prvním poločase proběhl tzv. brankostroj, leč bohužel do naší brány (8-11 gólů). Ale ve druhém poločase se naše nejmladší hráčky opět zvedly a brankostroj se tak zastavil. Čtvrtý zápas byl dramatický, přetahování o skóre, kdo s koho. Holky byly šťastnějším týmem a zvítězily tak podruhé na tomto turnaji. Z tohoto turnaje by si měly naše mladší žákyně vzít příklad z elévek – dokud není konec zápasu, není nic prohraného. Společnost je zvyklá vidět výsledek. Jak se říká: „Historie se neptá jak, ale kolik.“ Pokud ale holky hrají tak, že dají ze sebe všechno, tak můžeme být spokojení a je jedno, zda prohrály těsně nebo rozdílem třídy.

V zápasech mladších žákyň se poprvé představila naše elévka Anička Pekárková. A první florbalové zápasy si vyzkoušela Barunka Svobodová a brankářka Inča Ježdíková v kategorii elévek.

Všem přejeme mnoho úspěchů do dalších zápasů. :)