Buldočky stále ve vedení

Sobotní utkání shrnula Nikola Domonkosová.
Do zápasu sme vstúpili v dobrom tempe, no hra bola roztržitá a mám pocit že sme si úplne na ihrisku nerozumeli. Našťastie sa nám podarilo vstreliť pomerne rýchlo góly a zápas sa po celú dobu pre nás vyvíjal priaznivo. Súper nemal zlé šance, no v prvej tretine nás jednoznačne podržala naša gólmanka, vďaka ktorej sme šli do druhej tretiny vo vedení, väčšej psychickej pohode a po prestávke v šatni aj s väčším nasadením a sústredením. Napriek tomu, že naša hra má veľa nedostatkov najmä v obrannej činnosti, som rada že sme sa dokázali zlepšovať v každej tretine a podarilo sa nám získať ďalšie 3 body.
 
Nedělní utkání popsala Yvona Dostálová.
Nedělní zápas se buldočkám zpočátku příliš nedařil. Marně se snažily dobývat branku Hradce a pěkné kombinace často mizely za soupeřovou bránou nebo končily nepřesností nahrávek. K tomuto faktu se přidala i tvrdší hra soupeře, ze které byly holky nejdříve trochu zaskočené. Hradec měl více ze hry a poměrně rychlým gólem na začátku třetiny avizoval, že tento zápas nebude vůbec jednoduchý. Domácí hráčky přidaly k těsnému vedení v průběhu třetiny ještě další gól a skóre se tak jevilo velice nelichotivě pro hostující tým (0:2). Za Brno se prosadila pouze Anet Koláčková, která proběhla přes celé hřiště a nekompromisně zavěsila. První část tedy skončila v neprospěch hostujícího celku (1:2). Do druhé třetiny nastoupilo Brno s velikou herní výhodou 5 na 3. Bohužel ale ani tento fakt nepřispěl k dorovnání skóre. Hra byla ale z pohledu hostujících hráček čím dál tím více aktivnější, a proto na sebe nenechalo vyrovnání dlouho čekat. Detková krásnou nahrávkou zpoza brány našla Domonksovou a ta vstřelila vyrovnávací gól. Od této chvíle byl na hřišti úplně jiný brněnský tým. Další branku potom ještě přidala Míša Žáková a druhá třetina tak skončila pro Buldočky mnohem lépe, než ta první a holky mohly odcházet do šaten s mnohem lepším pocitem a jednobrankovým vedením (2:3). Vstup do poslední části se hostujícím hráčkám trošku vymkl z rukou. Hned pár sekund po buly se Hradec dostal do úniku a srovnal skóre na (3:3). Po necelých 5 minutách se za usilovného boje na obou stranách krásnou střelou trefila Linda Detková a Brno se tak opět dostalo do vedení (3:4). Hned za chvíli se k ní přidala ještě Míša Žáková (3:5) a vypadalo to, že mají Buldočky situaci pod kontrolou. K tomu se ještě naskytla příležitost k vylepšení skóre přesilovkou, ta ale bohužel nebyla využita. Hradec ještě ke konci zápasu zkusil hru v šesti, ta se mu ale vůbec nedařila a navíc byla potrestána střelou do prázdné brány (Žáková), a tak mohly Buldočky slavit výhru na půdě soupeře 3:6.
 
Na tomto místě bych ještě chtěla poděkovat našim věrným fanouškům, kteří neváhali absolvovat dalekou cestu do Hradce a dopomohli nám tak k dalším třem bodům