Buldočky byly opět jen napůl úspěšné

V sobotu jsme vyrazily „poznávat“ další část naší matičky země (nebo aspoň to platí pro autorku tohoto článku). Tentokrát se zápas odehrál ve Skutči s týmem FTC Vysoké Mýto. Výjimečností tohoto zápasu byl také návrat Markéty Markové do brněnské brány, vítej zpět! 
A ač na začátku 1. třetiny během jedné minuty vedly Buldočky 2:0 po zásluze Lindy Detkové (Petra Krejčíková) a Hany Štěrbové (Yvona Dostálová), po první třetině soupeř snížil náskok na jeden gól.
Druhá třetina měla (bohužel) stejný scénář jako v posledním odehraném zápase s Jaroměří, tedy soupeř otočil skóre ve svůj prospěch a Buldočky prohrávaly již 3:4.
Ve třetí třetině sice Buldočky zabraly a po trefě Terezy Tomanové (Anička Bachratá) vyrovnaly, ale tentokrát se štěstí přiklonilo na stranu Vysokého Mýta a dvě sekundy před koncem zápasu si soupeřky „vystřelily“ střelou od půlky hřiště 3 body do tabulky.
 
FTC Vysoké Mýto vs. itelligence Bulldogs Brno 5:4 (1:2; 3:1; 1:1)
 
Branky (asistence) FTC Vysoké Mýto: 10:01 Lucie Svobodová (Eva Juříková), 21:49 Magdaléna Jelínková (Klára Minářová), 23:22 Veronika Bekeová, 39:19 Veronika Pohlodková (vlastní gól), 59:58 Lucie Prokešová (Zuzana Šatníková)
Branky (asistence) itelligence Bulldogs Brno: 05:46 Linda Detková (Petra Krejčíková), 06:12 Hana Štěrbová (Yvona Dostálová), 32:15 Hana Štěrbová (Veronika Pohlodková), 51:29 Tereza Tomanová (Anna Bachratá)
 
Druhý den hrál tým až v Hranicích, kde zápas začínal již v 10 hodin Tak některé hráčky musely vyjíždět už v 6:30, a to se musely ještě cestou stavit pro ty, kterým budík nic neříká (a což teprve zvoní).
 
Sotva začala 1. třetina a asi i vinou zimy v hale, Buldočky hned po 35 vteřinách inkasovaly gól. Poté ale naše brankářka Renata Hořínková už žádný gól nepustila. Umíte si představit horký brambor v rukách, a jak si s ním přehazujete z levé do pravé ruky? Tak nějak kouzlila naše brankářka, a to ještě za pomocí nohou a hlavy! No lepšího kouzelníka jste určitě ještě dosud neviděli. Po inkasovaném gólu se malinko, ale opravdu malinko brněnské hráčky probraly a začaly klepat na hranickou bránu. Jenže kolem té brány to byla jedna velká Hranická propast, kde brněnské hráčky míčky ztrácely, případně svojí střelou nijak neohrozily bránu. Avšak Yvona Dostálová objevila malý můstek přes propast a do šatny jsme šly za stavu 1:1.
Bohužel ani druhá třetina nebyla na góly bohatá (naštěstí či bohužel), sice se nacházel recept, jak tu propast zvládnout, ale brána byla stále nedostupná. Dokonce ve 33. minutě měla možnost naše hráčka Hana Štěrbová zvýšit skóre z trestného střílení, ale trefila pouze hranickou brankářku, avšak na konci 2. třetiny si spravila chuť a zvýšila tak skóre na 2:1 ve prospěch Buldoček.
Ve třetí třetině byla propast pokořena! Buldočky během čtyř minut vstřelily tři góly (Hana Štěrbová, Hana Andrlová a Linda Detková) a po vítězství 6:1 si odváží 3 body.
 
FBC Hranice vs. itelligence Bulldogs Brno 1:6 (1:1; 0:1; 0:4)
 
Branky (asistence) FBC Hranice: 00:35 Vendula Drietomská (Lenka Kopecká)
Branky (asistence) itelligence Bulldogs Brno: 18:05 Yvona Dostálová (Linda Detková), 28:31 Hana Štěrbová, 45:45 Hana Štěrbová, 47:10 Hana Andrlová (Nikol Hunkařová), 49:59 Linda Detková (Hana Andrlová), 58:07 Tereza Tomanová (Irena Doleželová)
 
Další zápas Buldoček (tentokrát se jedná o soutěž Pohár ČP) čeká již ve středu 26. 10. od 20h proti SK Jihlavě. Přijďte náš tým podpořit. 
 
Ještě touto cestou přejeme brzké uzdravení Pěťulce Krejčíkové a hodně štěstí u státnic Kateřině Knotkové.
 
Sportu zdar, Vám čtenářům zvlášť a florbalovým nadšencům obzvlášť.